Gemakkelijk
20Min
4 Personen | |
---|---|
3 | Sinaasappels |
2 | Sneetjes vloerbrood luxe meergranen |
1 teentje | Knoflook |
4 1/2 el | Olijfolie |
2 tl | Franse mosterd |
1 | Prestige scharrel eendenborst à 275 g, op kamertemperatuur |
1 zakje | All Seasons jonge bladsla met rucola |
Benodigdheden | |
Aluminiumfolie |
Boen 1 sinaasappel schoon, rasp de oranje schil dun eraf en pers de vrucht uit. Schil de andere 2 sinaasappels dik, snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het uitlekkend sap op. Breng het geperste en uitgelekte sap aan de kook en kook het sap ± 3 minuten op een hoog vuur in en laat het afkoelen.
Snijd of scheur intussen de sneetjes brood in stukjes. Pel de knoflook. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de stukjes brood al omscheppend bruin. Pers de knoflook erboven uit, schep alles om en neem de pan van het vuur. Laat de croutons afkoelen.
Klop een dressing van het afgekoelde sinaasappelsap, de rasp, de mosterd, 2½ eetlepel olijfolie en peper en zout naar smaak.
Snijd de vetlaag van de eendenborst om de centimeter kruiselings in. Verhit een schone koekenpan. Bestrooi de vleeskant van de eendenborst met peper en een snuf zout.
Bak de eendenborst op een hoog vuur eerst op de vetlaag in ± 5 minuten bruin (pas op voor spatten). Keer de eendenborst en bak de andere kant op een hoog vuur nog ± 2 minuten. Neem het vlees uit de pan en dek het af met aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten met de vetlaag naar boven.
Verdeel intussen de slamix en de sinaasappelpartjes over vier borden. Klop de dressing nog even door en lepel deze over de salade. Snijd de eendenborst met een scherp mes in dunne plakjes en verdeel deze over de borden. Bestrooi met de croutons en serveer direct.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres