Gemakkelijk
1Uur
4 Personen | |
---|---|
1 | hele bloemkool |
1 el | olijfolie |
50 g | ongezouten boter |
50 g | patentbloem |
500 ml | melk |
150 g | geraspte kaas |
peper en zout naar smaak | |
10 g | tijm |
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwijder de bladeren en was de bloemkool en snijd de onderkant recht af, zodat de bloemkool kan staan.
Smeer de bloemkool in met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Zet de bloemkool rechtop in een ovenschaal.
Bak de bloemkool ongeveer 40-50 minuten in de oven tot deze gaar en goudbruin is. Let op, als hij te donker wordt kun je controleren of hij al gaar is. Als dit niet zo is, maar hij wel te erg verkleurd kun je hem inpakken in aluminiumfolie en verder bakken.
Smelt de ongezouten boter in een pan. Voeg de patentbloem toe en bak kort mee om een gebonden saus (dit heet een roux) te maken. Giet geleidelijk de melk erbij terwijl je goed blijft roeren. Laat de saus zachtjes koken tot deze dikker wordt. Voeg de geraspte kaas toe en roer tot deze gesmolten is.
Breng de saus op smaak met zout, peper en tijm.
Serveer de bloemkool op een mooie grote schaal met de kaassaus eroverheen gegoten. Zet de bloemkool in het midden van de tafel en snijd in tafel in stukken verdeel.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €2,20 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres