Gemakkelijk
60Min
6 Personen | |
---|---|
2 | courgettes, in dunne schijfjes |
8 | kleine zoete aardappelen, in dunne schijfjes |
6 | tomaten, in dunne plakjes |
500 g | voorgekookte biologische rode bieten, in dunne schijfjes |
125 g | mozzarella, in dunne plakjes |
20 g | Parmezaanse kaas, geraspt |
800 g | tomatenblokjes uit blik |
100 ml | rode wijn |
handje gepelde pistachenoten | |
1 | sjalot, fijngesnipperd |
2 | teentjes knoflook, geperst |
1 | el natuurazijn |
zout & peper | |
scheut olijfolie |
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op medium vuur. Voeg de sjalot toe en bak tot deze glazig wordt. Voeg ook de knoflook toe en bak nog een minuutje mee.
Voeg de azijn toe aan de pan en doe anderhalf blik van de tomatenstukjes bij de pan. Blus af met de rode wijn en laat 10 minuten inkoken op laag vuur. Is de saus mooi ingekookt? Haal dan van het vuur en roer er nog wat zout en peper door.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Neem een ronde ovenschaal (of een grote ovenbestendige koekenpan) en schep de tomatensaus op de bodem van de schaal. Verdeel er de dunne plakjes mozzarella overheen en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Zorg dat je alle fijngesneden groenten klaar hebt liggen. Maak op een snijplank kleine stapeltjes van de groenten: wissel courgette, zoete aardappel, tomaat en rode biet met elkaar af. Tip: maak stapeltjes van dezelfde grootte: combineer bijvoorbeeld alle kleine schijfjes tot een kleiner stapeltje dat je kunt bewaren voor de binnenste cirkels van de spiraalratatouille.
Tijd om de spiraalratatouille op te bouwen! Schik de stapeltjes in de ovenschaal in de vorm van een spiraal. Begin aan de buitenrand met de grootste stapeltjes en werk zo naar binnen. Gebruik de kleinste stapeltjes om het midden mee op te vullen.
Roer een scheutje water door de rest van de tomatenblokjes en schenk dit over de spiraalratatouille. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak 40 minuten in de warme oven. Verwijder dan de folie en bak nog eens 40 minuten.
Bereid ondertussen de pistachenoten. Pel ze en rooster ze in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren. Laat ze een beetje afkoelen en hak ze zo fijn mogelijk: gebruik een blender of hak ze fijn met een mes.
Haal de spiraalratatouille uit de oven en bestrooi vlak voor het opdienen met een laagje van de pistachenootjes.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres