1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Spiraalratatouille met fijngehakte pistachenootjes

Spiraalratatouille met fijngehakte pistachenootjes

Spiraalratatouille met fijngehakte pistachenootjes bij ALDI

Gemakkelijk

60Min

6 Personen
2 courgettes, in dunne schijfjes
8 kleine zoete aardappelen, in dunne schijfjes
6 tomaten, in dunne plakjes
500 g voorgekookte biologische rode bieten, in dunne schijfjes
125 g mozzarella, in dunne plakjes
20 g Parmezaanse kaas, geraspt
800 g tomatenblokjes uit blik
100 ml rode wijn
handje gepelde pistachenoten
1 sjalot, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 el natuurazijn
zout & peper
scheut olijfolie
Mail recept

Stap 1

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op medium vuur. Voeg de sjalot toe en bak tot deze glazig wordt. Voeg ook de knoflook toe en bak nog een minuutje mee. 

Stap 2

Voeg de azijn toe aan de pan en doe anderhalf blik van de tomatenstukjes bij de pan. Blus af met de rode wijn en laat 10 minuten inkoken op laag vuur. Is de saus mooi ingekookt? Haal dan van het vuur en roer er nog wat zout en peper door. 

Stap 3

Verwarm de oven voor op 180 °C. 

Stap 4

Neem een ronde ovenschaal (of een grote ovenbestendige koekenpan) en schep de tomatensaus op de bodem van de schaal. Verdeel er de dunne plakjes mozzarella overheen en bestrooi met de Parmezaanse kaas. 

Stap 5

Zorg dat je alle fijngesneden groenten klaar hebt liggen. Maak op een snijplank kleine stapeltjes van de groenten: wissel courgette, zoete aardappel, tomaat en rode biet met elkaar af. Tip: maak stapeltjes van dezelfde grootte: combineer bijvoorbeeld alle kleine schijfjes tot een kleiner stapeltje dat je kunt bewaren voor de binnenste cirkels van de spiraalratatouille. 

Stap 6

Tijd om de spiraalratatouille op te bouwen! Schik de stapeltjes in de ovenschaal in de vorm van een spiraal. Begin aan de buitenrand met de grootste stapeltjes en werk zo naar binnen. Gebruik de kleinste stapeltjes om het midden mee op te vullen. 

Stap 7

Roer een scheutje water door de rest van de tomatenblokjes en schenk dit over de spiraalratatouille. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak 40 minuten in de warme oven. Verwijder dan de folie en bak nog eens 40 minuten. 

Stap 8

Bereid ondertussen de pistachenoten. Pel ze en rooster ze in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren. Laat ze een beetje afkoelen en hak ze zo fijn mogelijk: gebruik een blender of hak ze fijn met een mes. 

Stap 9

Haal de spiraalratatouille uit de oven en bestrooi vlak voor het opdienen met een laagje van de pistachenootjes. 

Dit gerecht kost ongeveer € 1,79 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch