Gemiddeld
10Min
30Min
4 Personen | |
---|---|
1 kg | kruimige aardappelen |
750 g | spruiten |
3 el | olijfolie |
4 | (rode) uien |
200 ml | melk |
50 g | boter |
4 | kipfilets |
1 | bakje kruidenboter |
2 el | grof gehakte gedroogde gezoete cranberries |
2 el | grof gehakte platte peterselie |
1 | courgette |
Benodigdheden: | |
bakplaat | |
aluminiumfolie | |
pureeknijper of aardappelstamper | |
houten pollepel |
Kook de aardappelen in water met zout naar smaak in ± 20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen.
Kook de spruitjes 5 minuten in gezouten water, giet ze af en dep ze droog.
Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Schep 1½ eetlepel olijfolie en versgemalen peper en zout door de spruitjes en de uien, verdeel ze over de met aluminiumfolie beklede bakplaat. Rooster ze in 5-7 minuten (afhankelijk van de afstand van de grill) onder de hete grill lichtbruin
Breng de melk aan de kook. Doe 25 g van de boter in een kom. Pureer de aardappelen met behulp van de pureeknijper of stamper boven de boter.
Klop met de houten pollepel beetje bij beetje de hete melk door de puree. Klop totdat dat alle melk is opgenomen en je een lekkere luchtige en romige puree hebt. Breng de puree op smaak met versgemalen peper.
Verwarm intussen 25 g van de boter en bak de kalkoenbiefstukken op een halfhoog vuur in ± 5 minuten per zijde lichtbruin en gaar.
Bestrooi de spruitjes met de cranberries en de peterselie en serveer ze met de kalkoenbiefstukken met kruidenboter en de aardappelpuree.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres