Gemakkelijk
1Uur
4 Personen | |
---|---|
400 g | hertenbiefstuk |
1 | rode ui |
150 g | pitloze rode druiven |
5 g | tijm |
klontje | ongezouten boter |
600 g | zoete aardappels |
50 ml | melk |
1 tl | nootmuskaat |
peper en zout naar smaak |
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de hertenbiefstuk in kleine puntjes van ongeveer 3 bij 3 centimeter.
Verhit boter in een pan en bak de hertenbiefstukpuntjes kort aan tot ze goudbruin zijn. Haal de biefstukpuntjes uit de pan en leg in een ovenschaal. Laat het bakvocht in de pan.
Snijd de rode ui in halve ringen.
Fruit de rode ui in de pan van de biefstuk tot de ui zacht is. Voeg de druiven en tijm toe en bak kort mee. Giet het ui-druivenmengsel over de biefstukpuntjes in de ovenschaal.
Bak het geheel ongeveer 15 minuten in de oven tot de biefstuk gaar is.
Schil ondertussen de zoete aardappels en snijd deze in blokjes. Kook tot ze gaar zijn, giet de aardappels dan af.
Stamp de zoete aardappels fijn met een stamper. Voeg de melk, ongezouten boter, een snufje nootmuskaat, peper en zout toe en meng tot een romige puree.
Schep een laagje puree op de borden. Verdeel de biefstukpuntjes over de puree en garneer met druiven.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €2,92 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres