Gemiddeld
25Min
20Min
4 Personen | |
---|---|
4 | hertenbiefstukken |
1 bos | bospenen |
3 takjes | tijm |
2 el | olijfolie |
30 g | boter |
2 | sjalotten, gesnipperd |
150 ml | rode wijn |
200 ml | rundvleesbouillon |
3 el | suiker |
1 el | agavesiroop |
Extra nodig: | staafmixer |
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Schil de wortels. Leg ze op het bakblik en bestrijk ze rondom met olijfolie. Ris van 2 takjes tijm de blaadjes en strooi ze over de wortels. Rooster de wortels in ± 25 minuten, in de voorverwarmde oven bruin en gaar. Keer ze halverwege de oventijd.
Verhit 15 g boter in een steelpan en fruit de sjalotten ± 5 minuten op een laag vuur. Voeg de wijn toe en breng aan de kook. Schenk de bouillon erbij en voeg 1 takje tijm toe. Kook de saus 5 minuten op een hoog vuur. Voeg de suiker en de agave siroop toe en laat de saus op een laag vuur zachtjes inkoken tot een stroperige saus.
Bestrooi de hertenbiefstukjes met versgemalen peper en zout naar smaak. Verhit 15 g boter en 1 el olie en bak de hertenbiefstukken op een hoog vuur aan beide kanten bruin. Draai het vuur iets lager en bak ze in ± 2 minuten per kant vanbinnen rosé.
Houd de hertenbiefstukken afgedekt met aluminiumfolie warm. Neem het takje tijm uit de saus en pureer de saus met de staafmixer. Snijd de hertenbiefstukken in schuine plakken en serveer het vlees met de geroosterde wortels en de wijnstroop.
Wijntip: Saint Estèphe,Château Martin, Frankrijk
''Een verrukkelijk parfum van cederhout met zwart fruit, cassis en wat drop. Krachtig en vol met stoere, maar rijpe tannine. Een klassieke combinatie met wild en rood vlees.''
Variatietip: Lekker met Pommes duchesse.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres