Moeilijk
10Min
20Min
3 Personen | |
---|---|
1 sneetje | bruin brood |
500 g | haricots verts |
3 | sjalotten |
2 teentjes | knoflook |
1/2 | komkommer |
3 1/2 el | olijfolie |
1 el | limoensap |
2 el | fijngesneden verse kruiden (basilicum, bieslook, platte peterselie en dille) |
3 el | kappertjes |
2 el | geroosterde pijnboompitten |
4 stukjes | zalmfilet naturel met huid |
Haal de boontjes af. Pel en snipper de sjalotten en 1 teentje knoflook. Was de komkommer, snijd hem in de lengte door en schraap de zaadjes eruit. Snijd de rest in piepkleine blokjes.
Verkruimel het sneetje brood. Verhit 1 el van de olie in een koekenpan en bak het kruim met 1 uitgeperst teentje knoflook en de pijnboompitten al omscheppend lichtbruin. Schep het kruim uit de pan op keukenpapier.
Verwarm 1 el van de olie in een steelpan en fruit de sjalotten met 1 uitgeperst teentje knoflook al omscheppend goudgeel en glazig. Schep de komkommer erdoor en bak 1 minuut mee. Neem de pan van het vuur, roer er het limoensap door en laat het mengsel afkoelen.
Bestrooi de zalmfilets met peper en zout. Verhit 1½ el van de olijfolie in een koekenpan en bak de zalm 4 min. op de huidzijde. Keer voorzichtig en bak de andere kant nog 2-3 minuten.
Schep de verse kruiden, de kappertjes en de pijnboompitten door de salsa en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Bestrooi de haricots verts met het broodkruim en serveer met de zalm en de salsa. Lekker met oven-aardappeltjes of kerststeraardappeltjes.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres