Gemakkelijk
20Min
4 Personen | |
---|---|
4 | entrecôtes |
750 g | airfryer ovenfriet |
1 | citroen |
1/2 el | mosterd |
1 el | honing |
6 el | olijfolie extra vergine |
3 | eieren |
120 g | roomboter |
1 tl | gedroogde peterselie |
1 tl | gedroogde bieslook |
grillpan, blender of staafmixer met hoge beker |
Laat de entrecote uit de verpakking op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 230 °C. Bak de ovenfriet 14 min. in de oven.
Pers voor de vinaigrette de citroen boven een kom uit en houdt 1 el apart. Voeg de mosterd en honing toe. Schenk al kloppende met een garde de olijfolie erbij. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout.
Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Splits de eieren. Het wit wordt niet gebruikt. Klop de eidooiers met 1 el citroensap en een snuf zout ca. 30 sec. in de blender op de hoogste stand dik, wit en luchtig. Zet de blender op de laagste stand en voeg langzaam in een dun straaltje door het gaatje in de deksel de boter toe. Voeg de gedroogde kruiden toe. Breng op smaak.
Verwarm de grillpan voor. Besprenkel met vlees met olie en bestrooi met zout. Grill het vlees in ca 2-3 min. per kant medium-rare. Leg op een bord en laat rusten onder aluminiumfolie.
Haal de slabladeren los, was en droog ze. Meng de sla met de dressing. Bestrooi het vlees met versgemalen peper en snijd in schuine plakjes. Verdeel het vlees over 4 (voorverwarmde) borden. Serveer met de saus, de frites en de sla.
Houdt de saus warm in een maatbeker die je in een kom heet water zet.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €6.92 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres