Gemakkelijk
30Min
4 Personen | |
---|---|
3 | eendenborstfilets met vel |
20 g | boter |
100 g | rode bessen |
4 el | suiker |
mespunt kaneelpoeder | |
sap van een halve sinaasappel | |
1 | grote struik broccoli |
1 | zakje kant-en-klare pepersaus Feest-assortiment |
300 g | pommes duchesse aardappelrozetten, diepvries |
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de eendenborst op kamertemperatuur komen. Bak de aardappelrozetten goudgeel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de bessencompote. Ris de besjes van de takjes en doe ze in een kleine steelpan. Voeg de suiker, kaneelpoeder en het sinaasappelsap toe. Breng al roerend aan de kook. Laat 2 minuten koken. Ze nu het vuur laag en laat 4 minuten verder inkoken tot een dikke compote en laat afkoelen.
Maak de broccoli schoon en snij in roosjes. Dep de eendenborstfilets droog en bestrooi ze met zout en peper. Snij met een scherp mes het vel van de eendenborstfilets kruislings in.
Kook de broccoli beetgaar, giet af en laat uitlekken in een vergiet.
Verwarm een koekenpan op halfhoog vuur zonder boter en leg de eendenborstfilets met de velkant naar beneden. Bak de eendenborstfilets eerst 7 minuten op de velkant op half hoog vuur. Draai de eendenborstfilets dan om en bak 4 minuten verder op zacht vuur. Neem de eendenborstfilets uit de pan en laat ze 2 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Smelt ondertussen de boter in de pan waar de broccoli in heeft gekookt. Voeg de broccoli weer toe en schud af en toe om.
Verwarm de pepersaus al roerend volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg 3 eetlepels van het bakvet van de eendenborsten toe.
Snij de eendenborstfilets in plakjes en verdeel over de borden. Lepel er wat van de pepersaus naast en schep de broccoli en aardappelrozetten erbij. Garneer met een lepel rodebessencompote.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres