Gemakkelijk
30Min
4 Personen | |
---|---|
700 g | aardappel gratinrollen |
150 g | Gouda 48+ kaas belegen |
1/2 | sinaasappel, sap en rasp. Andere helft in plakken gesneden. |
2 el | honing |
2 el | extra vierge olijfolie |
1 | mespunt gemalen nootmuskaat |
1 | mespunt gemalen kaneel |
1 | mespunt gemalen komijn |
1 | mespunt gemalen gember |
1 | mespunt witte peper |
¼ tl | zout |
4 | zalmfilets, vers of ontdooid uit de diepvries |
2 el | milde olijfolie |
½ | bosje platte peterselie |
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijdt de aardappelgratinrol in 8 gelijke stukken.
Meng het sinaasappelsap en de -rasp met de honing, extra vierge olijfolie, nootmuskaat, kaneel, komijn, gember, witte peper en het zout. Leg de zalmfilets op de huid in een ovenschaal en besmeer met de sinaasappel-specerijenglaze. Heb je glaze over? Bewaar het voor een volgende keer.
Leg de aardappelgratinstukken op de snijkant op een met bakpapier beklede bakplaat. Bedek eventueel de bovenkant met een beetje geraspte kaas.
Zet de ovenschaal met de zalm onder in de oven en de bakplaat met aardappelgratin in het midden. Bak 18 minuten of totdat de aardappelgratin stukken krokant zijn. De zalm mag nog zachtroze en een beetje rauw vanbinnen zijn.
Hak ondertussen de peterselie fijn. Garneer de aardappelrollen met de peterselie en serveer samen met de zalm.
Serveertip: leg op elk bord 2 stukken gratin en schep de zalm ernaast. Snijd van de helft van de overgebleven sinaasappel plakjes en halveer deze. Leg op elk stuk zalm een half plakje sinaasappel. Schep er een flinke pluk aangemaakte veldsla bij.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €3,85 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres