Gemiddeld
45Min
4 Personen | |
---|---|
5 | takjes verse tijm |
3 | takjes verse rozemarijn |
500 g | Prestige zoete aardappels |
350 g | gekookte bietjes |
3 el | extra vierge olijfolie |
250 g | sojayoghurt |
1 tl | citroensap |
1 | rol pizzadeeg |
1/2 | granaatappel |
35 g | amandelen |
Verwarm de oven voor op 200-225 graden. Ris de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn. Hak grof. Schil de zoete aardappels en de bietjes en snijd in dunne ronde plakjes. Meng met 2 eetlepels olijfolie, de helft van de tijm, de helft van de rozemarijn, ½ theelepel zout en zwarte peper naar smaak. Zet apart.
Meng de sojayoghurt met de resterende eetlepel olijfolie, het citroensap, de resterende tijm en rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout. Haal het pizzadeeg uit de verpakking en rol verder uit tot het ongeveer 50% groter is geworden. Gebruik eventueel een beetje bloem als het deeg blijft plakken.
Leg het pizzadeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg en rol de randjes 1 centimeter naar binnen. Verdeel het sojayoghurtmengsel over de bodem. Leg de zoete aardappel en bietjes dakpansgewijs op het sojamengsel en ga zo door tot de taart is gevuld. Bak de plaattaart 20-25 minuten in de oven totdat het krokant is en de zoete aardappel gaar.
Haal ondertussen de pitjes uit de granaatappel. Verwarm een kleine koekenpan met de amandelen en rooster de noten tot ze beginnen te geuren. Hak de amandelen grof.
Garneer de plaattaart met de granaatappelpitten en de amandelen. Serveer warm of lauwwarm.
Serveertip: Leg twee stukken plaattaart op een bord en schep er een toef jonge bladsla bij met wat kerstomaatjes en ringetjes rode ui. Besprenkel met een honing-mosterddressing.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,55 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres