Moeilijk
30Min
45Min
4 Personen | |
---|---|
4 | Black Angus biefstukken |
1 | sjalot |
2 | tenen knoflook |
250 g | kastanjechampignons |
35 g | roomboter |
1 tl | verse tijmblaadjes |
1 el | sherry |
5 | takjes peterselie |
8 | plakjes bladerdeeg, ontdooid |
8 | plakjes rauwe ham |
1 | ei |
Haal de biefstukken uit de verpakking en laat 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
Verwarm een grote koekenpan met een scheut olijfolie of bakboter op hoog vuur. Bak hierin de biefstukken aan beide kanten bruin, ongeveer 2-3 minuten per kant. Het vlees moet alleen kleuren aan de buitenkant en zo min mogelijk vanbinnen garen. Haal het vlees uit de pan, breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 225 graden. Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Maak de kastanjechampignons schoon en hak fijn. Verwarm een koekenpan met de roomboter op middelhoog vuur. Fruit hierin de sjalot met de knoflook en de tijm gedurende 5 minuten. Zet het vuur hoog en voeg de champignons toe. Bak de champignons ongeveer 5 minuten en breng op smaak met peper en zout.
Blus het champignonmengsel af met de sherry. Laat de alcohol verdampen en draai het vuur uit. Haal de peterselieblaadjes van de takjes en hak de blaadjes fijn. Meng door het champignonmengsel. Doe het mengsel in een vergiet en laat uitlekken.
Leg 2 plakjes bladerdeeg naast elkaar op een plank en duw de naden 1 cm overlappend aan elkaar, zodat je 1 groot stuk krijgt. Leg hierop 2 plakjes rauwe ham, maar zorg dat je ongeveer 1 centimeter aan de randen vrij houdt. Leg hierop een biefstuk en top af met een flinke lepel van het champignonmengsel.
Vouw het deeg dicht en duw de naden tegen elkaar, zodat het pakketje goed sluit. Snijd eventueel overtollig deeg los en maak er mooie figuurtjes van. Herhaal met de rest van de ingrediënten. Maak zo ook de andere 3 pakketjes en steek van de laatste 2 plakjes bladerdeeg sterretjes uit.
Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Kluts het ei los en bestrijk de pakketjes met het geklutste ei. Leg sterretjes op de pakketjes en bestrijk opnieuw met het ei. Bak de beef wellingtons 15-20 minuten in de oven, of totdat het deeg goudbruin en gaar is. Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten. Serveer op individuele bordjes en eet gelijk.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €2,75 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres