1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Vier soorten zelfgemaakte bladerdeeghapjes

Vier soorten zelfgemaakte bladerdeeghapjes

Vier heerlijke bladerdeeghapjes bij ALDI

Gemakkelijk

25Min

10 Personen
Bladerdeegvlinders met zalm
350 g gerookte zalm
1 rol vers bladerdeeg
1 ei, losgeklopt
150 g Valblanc verse roomkaas met kruiden
Kaasstengels met pesto en parmaham
90 g parmaham
1 rol vers bladerdeeg
150 g geraspte 48+ kaas
8 tl pesto
Makkelijke kaaspakketjes met Hollandse kaas
10 plakjes roomboter bladerdeeg (diepvries)
350 g Goudse geraspte kaas 30+ jong belegen
250 g mascarpone
1 ei, losgeklopt
Mini bladerdeegpizza’s met tomatensaus, kaas en basilicum
1 rol vers bladerdeeg
100 g geraspte kaas voor pizza en pasta
200 g tomatensaus
gedroogde basilicum
zout & peper
Mail recept

Bladerdeegvlinders met zalm

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C. 

Stap 2

Doe 1 ei in een kommetje en klop het los met een vork. 

Stap 3

Pak een rol vers bladerdeeg en rol die helemaal uit op het aanrecht, zodat het bakpapier onderop ligt. Strijk de Valblanc verse roomkaas met de achterkant van een eetlepel uit op het bladerdeeg. 

Stap 4

Beleg dit met de plakjes gerookte zalm. Zorg dat de gehele oppervlakte mooi bedekt is. 

Stap 5

Rol de bladerdeeg strak op richting het midden, maar stop halverwege. Begin dan met de andere kant, zodat de vorm van een vlinder ontstaat. Leg deze rol een kwartiertje in de vriezer.

Stap 6

Leg de rol op een snijplank en snijd ‘m in mooie plakken (vlindertjes!). Leg een bakplaat met bakpapier klaar en schik de stukken erop. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zijn ze nog niet helemaal mooi goudbruin? Geef ze dan nog een paar minuutjes langer, tot ze een mooi kleurtje hebben.  

Kaasstengels met pesto en parmaham

Stap 1

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 225 °C. 

Stap 2

Gebruik een rol vers bladerdeeg, rol die uit op het aanrecht en snijd er 10 dunne repen van. Prik met een vork een paar gaatjes in het bladerdeeg, van boven naar beneden. 

Stap 3

Bestrijk elke reep met een theelepel pesto en beleg met een plakje parmaham. Snijd de parmaham eventueel in reepjes, zodat dit mooi past. Verdeel 150 g geraspte 48+ kaas over de parmaham. 

Stap 4

Bak de kaasstengels in 15 minuten gaar in de voorverwarmde oven. 

Makkelijke kaaspakketjes met Hollandse kaas

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Schik de 10 plakjes bladerdeeg (diepvries) op een bakplaat. Laat ze in 10 minuten op kamertemperatuur komen.  

Stap 2

Meng ondertussen de mascarpone met 300 g van de Goudse geraspte kaas 30+ jong belegen in een mengkom en roer er een snuf zout en peper door. 

Stap 3

Leg op elk plakje bladerdeeg een hoopje van het kaasmengsel. Vouw de vier hoekjes over de kaas, zodat er pakketjes ontstaan.

Stap 4

Klop 1 ei los en bestrijk de bovenkant van de pakketjes met het losgeklopte ei. 

Stap 5

Bestrooi de pakketjes met de resterende 50 gram geraspte kaas 30+ jong belegen en bak in 15 minuten goudbruin in de warme oven.

Mini bladerdeegpizza’s met tomatensaus, kaas en basilicum

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C. 

Stap 2

Gebruik een rol vers bladerdeeg, rol die uit en leg met de kant van het bakpapier op een bakplaat. Steek met een glas rondjes uit het bladerdeeg. De restjes kun je samen tot een bal kneden en plat duwen tot een nieuw rondje. 

Stap 3

Besmeer elk rondje met wat van de tomatensaus en verdeel er 100 gram geraspte kaas voor pizza en pasta over. Geef alle mini-pizza’s een snuf van de gedroogde basilicum.

Stap 4

Bak de mini pizza’s in een kwartiertje gaar in de voorverwarmde oven. 

Dit gerecht kost ongeveer € 2,39 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch