Gemakkelijk
20Min
6 Personen | |
---|---|
400 g | half om half gehakt |
30 g | paneermeel |
75 g | kokosmelk |
1 tl | knoflookpoeder |
Handje | verse koriander |
2 el | chilisaus Thaise stijl + extra voor het dippen |
8 | velletjes bladerdeeg (diepvries) |
2 | eidooiers, losgeklopt |
Handje | sesamzaad (optioneel) |
Beetje | bloem |
Maak van saucijzenbroodjes een originele borrelhap door ze een twist te geven. Want wat dacht je van Thaise saucijzenbroodjes? Lekker met kokosmelk, chilisaus en koriander erdoorheen. Zo lekker at je ze nog nooit.
Maak twee stapels van vier velletjes bladerdeeg en laat ze zo ontdooien (haal de papiertjes er tussenuit). Druk de randen aan.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de kokosmelk en het paneermeel in een grote kom door elkaar. Laat drie minuten staan, zodat het paneermeel zacht wordt. Meng er vervolgens het gehakt, het knoflookpoeder, de koriander en de twee eetlepels chilisaus doorheen. Kneed tot een homogene massa
Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en rol de twee dikke vierkanten een voor een gelijkmatig uit en draai steeds een kwartslag, tot een vierkante lap ontstaat van ongeveer 25 bij 25 centimeter. Snijd elke lap deeg in tweeën.
Snijd de vier rollen elk in 8 gelijke stukjes en leg die op een vel bakpapier op een bakplaat. Bestrijk ze met de rest van het eigeel en bestrooi met sesam. Bak in 25 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven. Serveer met chilisaus.
Verdeel het gehaktmengsel in vieren en kneed er een soort worsten van. Leg ze op de lappen deeg, in het midden van het deeg. Zorg dat het vlees over de hele lengte van het deeg verdeeld is. Bestrijk een rand van het deeg met eigeel en rol het deeg vanaf de niet-bestreken kant over het gehaktmengsel tot je een rolletje hebt.
Je kunt van het deeg natuurlijk grotere saucijzenbroodjes snijden.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres