Gemakkelijk
15Min
6 Personen | |
---|---|
1 | Bakkersgoud rustiek spelt |
800 g | Père Michel, de harde schil eraf en in stukjes |
1 | stronk witlof, de mooie bladeren ervan |
2 | grote wortelen, in reepjes |
250 g | mini cherrytomaatjes |
400 ml | droge witte wijn |
1 el | bloem |
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Snijd met een scherp mesje zo’n 3 centimeter van de rand. Snijd niet volledig door de onderkant (voorzichtig zijn is dus de boodschap!). Laat 4 cm van het brood zitten aan de onderkant. Gebruik dan een lepel om het brood uit te hollen of pluk de stukken brood er met je vingers uit. Bewaar het kapje en snijd het in broodsoldaatjes of hapklare stukjes.
Maak ondertussen de kaasfondue. Doe daarvoor een beetje van de witte wijn in een kommetje en roer er de bloem door tot je een gladde massa overhoudt. Schenk dit samen met de rest van de wijn in de pan en roer met een garde. Breng zachtjes aan de kook. Voeg eerst een beetje van de kaas toe aan de pan en roer goed. Herhaal dit tot je alle kaas hebt opgebruikt.
Brood klaar? Schenk de kaasfondue dan voorzichtig in het brood. Serveer met de broodsoldaatjes en met de witlofbladeren, wortelreepjes en de cherrytomaatjes.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres