Gemakkelijk
20Min
4 Personen | |
---|---|
500 g | bietjes |
4 | eetlepels mascarpone |
60 g | boter, gesmolten |
2 | eieren |
250 g | bloem |
90 g | fijne suiker |
200 ml | water |
1 el | bakpoeder |
1 | eetlepel poedersuiker |
Doe de gekookte bietjes met het water in een maatbeker en mix met de staafmixer tot een egale massa. Zet hiervan 300 ml apart, de rest kun je gebruiken voor smoothies of soepen.
Doe de bloem, fijne suiker, 300 ml rode bietenmassa, gesmolten boter, eieren en het bakpoeder in een mengkom en mix tot een gladde massa zonder stukjes. Dit kan met de hand, maar ook met de keukenmachine.
Verwarm je wafelijzer en vet het in met een dun laagje boter.
Schep een flinke eetlepel van het beslag in je wafelijzer en sluit het deksel. Bak ongeveer 5 minuten en haal de wafeltjes uit het ijzer. Bak ook de rest van het deeg op.
Meng de mascarpone met een eetlepel poedersuiker.
Serveer de wafels met een lepel van de gezoete mascarpone en rasp er wat limoenschil over. Maak af met een kneepje vloeibare honing en zeef er extra poedersuiker over.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres