Gemakkelijk
10Min
15Min
3 Personen | |
---|---|
1 el | roomboter |
250 g | bloem |
1 tl | bakpoeder |
1 tl | vanillesuiker |
2-3 | conference peren |
handje | pecannoten |
snufje | zout |
slagroom | |
honing/agavesiroop | |
suiker | |
kaneel |
Splits de eieren. Meng het eigeel met 1 eetlepel honing. Doe de bloem, 1 theelepel kaneel, vanillesuiker, bakpoeder en een snufje zout in de kom met het eimengsel en voeg de melk toe. Mix het met een garde tot een glad beslag.
Zet de grillpan aan en laat deze goed heet worden. Was de peren en snijd ze in dunne plakjes in de lengte. Gril een paar minuten, totdat ze goudbruin kleuren. Bedruppel de peer met honing en laat dit zachtjes karamelliseren terwijl je de plakjes af en toe omdraait.
Smelt ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur. Schep het beslag met een soeplepel in de pan. Bak de pannenkoeken tot er luchtbelletjes ontstaan aan de bovenkant en keer ze dan om. Bak alle porties tot het beslag op is. Voeg tussendoor nog wat roomboter toe indien nodig.
Beleg de pannenkoeken met de plakjes peer. Klop wat verse slagroom met een beetje suiker en serveer dit op de pannenkoeken. Giet er nog wat agavesiroop of honing over. Strooi er tot slot de pecannoten en wat kaneel over.
Om de pannenkoeken warm te houden, kan je een pan met kokend water vullen en daar een bord op leggen. Leg de pannenkoeken na het bakken direct op het hete bord en dek af met een ander bord.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres