Gemakkelijk
25Min
180Min
4-6 Personen | |
---|---|
1/2 | pak brosse koeken |
100 g | boter |
Voor de vulling: | |
150 g | verse roomkaas |
100 ml | slagroom |
1 el | suiker |
2 tl | vanillesuiker |
Voor de topping: | |
150 g | kersen (ontpit) |
1 el | suiker |
water | |
maïzena | |
cacao nibs | |
Benodigdheden: | |
keukenmachine | |
steelpannetje | |
kom | |
cupcakevormpjes |
Zet eerst de kom en garde in de koelkast. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine, dit kan je ook doen met een deegroller en theedoek. Bewaar een paar kleine stukjes koek. Smelt de boter in het steelpannetje. Voeg dan de gesmolten boter bij de koekkruimels. Giet een laagje van het mengsel in de vormpjes en druk het goed aan. Zet het vervolgens minimaal een half uur in de koelkast.
Meng de verse roomkaas met de suiker in de keukenmachine tot een romig mengsel, dit kan je ook met de hand doen. Klop de slagroom in een koude kom en garde met een beetje vanillesuiker stijf. Het is belangrijk dat de ingrediënten, kom en garde koud zijn. Meng het roomkaas-mengsel bij de slagroom en klop het nog eens goed zodat je een stevig geheel krijgt. Smeer het mengsel over de koekjesbodem en laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Breng wat water met 1 eetlepel suiker en de ontpitte kersen aan de kook. Voeg als de kersen zacht zijn, hier nog wat maïzena aan toe. Laat het 3 minuten zacht koken en daarna goed afkoelen. Verdeel de kersenvulling over de taartjes en strooi er nog wat cacao nibs over. Maak het eventueel af met nog een klein stukje koek en een hele kers.
Gebruik eens een andere fruitsoort in plaats van kersen of andere koekjes voor de bodem.
Minder tijd? Gebruik dan kant-en-klare kersenvulling. Of gebruik 1 of 2 hele kersen.
Okidoki cacaokoekjes (ook lekker als bodem ter vervanging van de brosse koeken).
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres