Gemakkelijk
25Min
20Min
12 Personen | |
---|---|
85 g | kruidnoten |
175 g | amandelen |
1 rol | bladerdeeg |
155 g | suiker |
1 | ei |
125 g | roomboter op kamertemperatuur |
40 g | bloem |
30 g | koude boeter |
1 | sinaasappel |
Benodigdheden | |
vlaaivorm Ø 26 cm | |
keukenmachine |
Rol het deeg uit en doe de deegplak met het bakpapier in de vorm. Zet de vorm in de koelkast. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Boen de sinaasappel schoon onder stromend water en rasp de oranje schil eraf.
Maak de amandelvulling. Maal 150 g van de amandelen in de keukenmachine heel fijn. Voeg 125 g van de suiker toe en meng alles tot een kruimelig mengsel.
Voeg de zachte boter, het ei en de sinaasappelrasp toe en meng alles goed. Zet het mengsel 15 minuten in de koelkast. Hak 25 g van de amandelen en 40 g van de kruidnoten grof. Meng de bloem met 30 g van de suiker en een mespuntje zout. Voeg de koude boter toe en wrijf met de vingertoppen tot een kruimelig mengsel. Schep de gehakte amandelen en de kruidnoten erdoor.
Neem zowel de vorm met het deeg als het amandelmengsel uit de koelkast. Verdeel het amandelmengsel over de deegbodem en strijk het glad. Druk de rest van de kruidnoten in de vulling. Strooi de crumble erover.
Bak de taart in de voorverwarmde oven in ± 20 minuten lichtbruin en gaar. Laat het taartje op een rooster afkoelen.
Serveertip: Vervang de helft van de amandelen eens door hazelnoten of pistachenoten.
Variatietip: Serveer als toetje met een bolletje vanille-ijs of met een toef slagroom.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres