Gemakkelijk
90Min
4 Personen | |
---|---|
100 g | roomboter (ongezouten), gesmolten |
125 g | patentbloem |
40 g | suiker |
1/4 tl | bakpoeder |
2 | eieren |
snuf | zout |
100 g | Château karamel zeezout (best getest!) |
scheutje | melk of kookroom |
slagroom uit een spuitbus |
Deze makkelijke wafels worden nóg lekkerder met een toef slagroom en zelfgemaakte saus van karamel zeezout chocolade. Wist je dat de chocolade een best getest product is? Onze huismerken komen regelmatig als beste uit testen van onafhankelijke kenners, zoals de Consumentenbond en de Telegraaf. Zo wordt onze Chateau chocolade karamel-zeezout als Beste Getest door de Telegraaf!
Neem er een grote mengkom bij en doe daarin de bloem, suiker, eieren, het bakpoeder en het zout. Voeg er de gesmolten boter aan toe en mix met de elektrische mixer tot een glad beslag.
Doe dit beslag in een ovenschaal en dek af met folie. Zet het wafelbeslag een uur (of langer) in de koelkast om op te stijven.
Klaar? Verhit je wafelijzer op de hoogste stand en vet de kanten in met wat boter of olie. Gebruik een ijsschep om bolletjes van het beslag in het wafelijzer te scheppen. Bak een paar minuten, of tot de wafels mooi goudbruin zijn. Check dit regelmatig.
Tijdens het bakken van de wafels kun je de chocoladesaus maken. Laat de chocolade daarvoor au bain-marie smelten en voeg er telkens een scheutje melk of room aan toe, tot je een mooie lopende textuur krijgt.
Leg een wafel (of twee) op een bord en lepel er wat van de chocolade-karamelsaus over. Maak af met een toef slagroom.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,65 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres