Gemiddeld
2Uur
4 Personen | |
---|---|
3 | eiwitten |
200 g | kristalsuiker |
1 tl | maizena |
1 tl | natuurazijn |
3 tl | kaneel |
250 ml | slagroom |
200 g | roomkaas |
klont boter | |
4 | peren, geschild in stukjes |
Begin met de merengue. Verwarm je oven vast op 120 graden.
Doe de eiwitten in een schone mengkom en klop ze luchtig met de elektrische mixer. Voeg 150 gram van de suiker toe maar doe dit lepel per lepel. Stop pas met mixen wanneer je stevige pieken ziet, dit duurt ongeveer vijf minuten. Gebruik een spatel en roer de maizena, 2 theelepels kaneel en de natuurazijn voorzichtig door het eiwitmengsel. Probeer zo weinig mogelijk kracht uit te oefenen.
Bedek een bakplaat met bakpapier. Gebruik een (of twee) eetlepel(s) om ongeveer zes hoopjes van het eiwitmengsel te maken op het bakpapier. Maak je niet teveel zorgen om de vorm: de merengues worden straks in stukjes gebroken.
Zet de bakplaat nu anderhalf uur in de warme oven. Zet de oven uit en laat de merengues nog even in de oven staan om ze daar te laten afkoelen. Breek de merengues in stukjes zodra ze volledig zijn afgekoeld.
Maak ondertussen de slagroom. Doe daarvoor de roomkaas samen met de slagroom en 1 eetlepel kristalsuiker in een mengkom en klop tot een lobbig mengsel. Dit duurt ongeveer vijf minuten. Dek de kom af en zet koel tot je de trifle gaat serveren.
Verhit een klont boter in een pan op medium vuur en voeg de stukjes peer toe. Bestrooi met een theelepel kaneel en met een theelepel kristalsuiker en roer met een houten lepel. Laat de stukjes stoven tot ze volledig zacht zijn. Roer af en toe. Zet het vuur eventueel wat lager als je ziet dat de stukjes te snel aanbakken. Zijn de stukjes peer volledig zacht, zet het vuur dan uit en laat ook de peer afkoelen.
Klaar om te serveren? Zet je glazen klaar en bedek de bodem van elk glas met een laag van de geklopte room, een laag van de stukjes peer en een laag van de stukjes kaneelmerengue. Herhaal dit tot je glas vol is. Heb je nog wat verse peer over? Snijd er een paar schijfjes van en schik die in het glas. Maak de trifle met peer, kaneel en merengue ten slotte af met wat extra gemalen kaneel.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,00 per persoon.
Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres