Gemiddeld
20Min
25Min
4 Personen | |
---|---|
4 plakjes | bladerdeeg (diepvries), ontdooid |
1 | grote appel, in kleine stukjes |
4 el | suiker (+ extra) |
1 tl | kaneel |
1 | eigeel, losgeklopt |
2 | kaneelstokjes |
Extra: | keukentouw |
Meng de appelstukjes met de suiker en de kaneel in een kom.
Leg op elk vierkantje bladerdeeg een beetje van de appels en vouw toe als een pakketje. Leg de pakketjes met de ‘hechting’ naar beneden.
Knip 12 stukjes van ongeveer 25 centimeter van het keukentouw. Maak vier keer een asterix (zoals hier: *) van drie stukjes touw. Leg op het middelpunt van elke asterix een bladerdeegpakketje.
Knoop de eindjes touw als een buideltje rond de pakketjes. De bedoeling is dat het bladerdeeg eruit komt te zien als een pompoentje. Je wil dat de touwtjes strak genoeg zijn om inkepingen te creëren, maar zorg dat het bladerdeeg niet breekt. Knoop de touwtjes vast en knip overtollige stukken touw weg.
Leg de bladerdeegpakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk elk pakketje met het losgeklopte eigeel en lepel er wat kristalsuiker over.
Bak de appelflapjes in 23 minuten gaar. Haal de touwtjes er daarna vanaf.
Breek de kaneelstokjes doormidden en prik in elk appelflapje een half kaneelstokje ter decoratie.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,29 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres