Gemakkelijk
15Min
6 Personen | |
---|---|
8 bladen | bladerdeeg |
1 | eigeel |
3 el | kristalsuiker |
4 | grote rijpe appels, geschild in stukjes |
flinke klont boter | |
kaneel |
In de categorie ‘makkelijke desserts voor grote groepen’ is deze appel plaattaart een echte winnaar. Makkelijk om te maken en je hebt gelijk een grote hoeveelheid. Heerlijk met een bolletje ijs!
Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Rol het bladerdeeg uit en plooi alle randen ongeveer 1 cm naar binnen. Bestrijk de randen met het eigeel. Gebruik een vork om de oppervlakte van het bladerdeeg in te prikken. Strooi 1,5 eetlepel suiker op het bladerdeeg en gebruik de achterkant van je lepel om dat mooi over de oppervlakte uit te spreiden.
Bak het bladerdeeg op deze manier 15 minuten in de warme oven.
Maak ondertussen de vulling. Verhit daarvoor een flinke klont boter op laag vuur. Voeg de appeltjes, de rest van de suiker en een snuf kaneel toe en laat op laag vuur stoven terwijl het bladerdeeg in de oven gaart. Roer af en toe tijdens het stoven.
Haal het bladerdeeg uit de oven en beleg met de warme appeltjes. Snijd de taart in stukken en serveer elk stuk van de appel plaattaart met een bolletje vanille-ijs en een extra snuf kaneel.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,30 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres