Gemakkelijk
20Min
15Min
3 Personen | |
---|---|
2 stengels | bleekselderij |
2 stengels | lente-ui |
2 handjes | taugé |
1 teentje | knoflook |
200 g | roerbak garnalen |
6 | eieren |
1 | sjalotje |
1/2 | winterwortel |
1/2 | paprika |
gebakken uitjes | |
pandanrijst | |
Voor de saus | |
1/2 | blikje tomatenblokjes |
3 el | tomatenketchup |
2 el | sojasaus |
water | |
peper en zout | |
gember | |
sambal/chilisaus | |
Variatietips: | |
Gebruik eens kip in plaats van garnalen, of alleen groenten. | |
Benodigdheden | |
Koekenpan | |
Steelpan | |
Kom |
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Was en snijd alle groenten in kleine blokjes. De lente-ui en bleekselderij in ringetjes. Fruit de ui en bak de groenten 10 minuten in de koekenpan. Haal de helft van de groenten uit de pan.
Klop de eieren los met wat peper en zout. Voeg het toe aan de groenten in de pan en maak een omelet.
Snijd eventueel een klein beetje gember fijn. Verwarm de ingrediënten voor de saus in een steelpannetje en roer alles goed door elkaar. Laat het 5 minuutjes zacht pruttelen.
Verwarm de garnalen en taugé en doe de rest van de groenten erbij. Voeg dan de saus toe. Giet daar wat van tussen de omelet en schep er wat overheen. Serveer de omelet met de foeyonghaisaus, rijst en kroepoek. Strooi er eventueel nog wat gebakken uitjes over.
Alle groenten kun je toevoegen. Bewaar het gerecht niet langer dan een dag in de koelkast.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres