Gemakkelijk
5Min
10Min
3 Personen | |
---|---|
rijst (naar keuze) | |
1 | krop mini Romana sla |
1 | grote kipfilet |
1 | wortel |
1 | stengel lente-ui |
2 el | sojasaus |
2 el | notenpasta |
1 el | agavesiroop |
1/2 tl | sambal (optioneel) |
2 tl | geraspte gember |
1 teentje | knoflook |
1 | sjalotje |
1 el | olijfolie |
halve rode of gele paprika | |
stukje komkommer | |
handje taugé | |
paar blaadjes munt | |
gebakken uitjes | |
beetje limoensap | |
beetje water | |
Extra nodig: | wokpan en kommetje |
Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Doe 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel sojasaus, 1/2 theelepel sambal, 1 gesneden sjalotje, 1 gesneden knoflook teentje en 1 theelepel geraspte gember voor de marinade in een kommetje en doe daar de stukjes kip bij. Meng alles goed door elkaar en zet het even in de koelkast. Een dag van tevoren bereiden, geeft nog meer smaak.
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat de rijst een beetje afkoelen. Bak ondertussen de kip gaar.
Was de sla goed en scheur de grootste stukken eraf, deze gebruik je voor de sla bootjes. Maak de paprika schoon en snijd dunne reepjes. Doe dit ook met de komkommer en wortel. Bak de paprika 5 minuten in de pan en bak in de laatste minuut de taugé mee.
Meng voor de notendressing 2 eetlepels notenpasta, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel agavesiroop, 1 theelepel geraspte gember, een beetje limoensap en een beetje water door elkaar in een kommetje.
Vul het slablaadje met een beetje rijst. Beleg het met de kip en groenten. Giet de notendressing erover en strooi er nog wat gebakken uitjes over.
Bestrijk de mini Romana sla aan beide kanten met olijfolie en zeezout. Grill beide kanten 2 minuten en strooi er wat Parmezaanse kaas over.
Gebruik eens chilisaus of een van onze kant-en-klare sauzen i.p.v. de notendressing.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres