Gemiddeld
30Min
15Min
2 Personen | |
---|---|
4 kopjes | zilvervliesrijst of pandanrijst |
4 schijfjes | ananas |
2 handjes | cashewnoten |
1 pakje | kokosmelk |
400 g | kipfilet |
250 g | peultjes |
1/2 | komkommer |
1 | paprika |
2 | bosuien |
2 el | peterselie |
1/2 | rode peper (optioneel) |
2 tl | paprikapoeder |
2 tl | kaneel |
olijfolie | |
peper en zout |
Maak een marinade van de paprikapoeder, kaneel, olijfolie, peper en zout. Snijd de kipfilet in reepjes, leg ze in de marinade en zet dit een half uurtje weg.
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg aan het kokende water het pakje kokosmelk toe. Kook de peultjes 5 minuten in water met zout.
Was en halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Halveer dan de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en schaaf er plakjes van.
Verhit een wok en bak de kipreepjes in 3 minuten bruin. Bewaar nog een beetje van de marinade. Voeg de paprika bij de kipreepjes en bak deze nog 4 minuten mee. Laat de ananas goed uitlekken en voeg deze samen met de peultjes en de komkommer bij de rest. Giet de overgebleven marinade eroverheen en voeg nog wat cashewnoten toe. Bak alles nog 2 minuten.
Snijd de bosui en rode peper in kleine stukken. Gebruik dit als topping voor over de rijst.
Vervang de ananas eens door mango en de rijst door noedels.
Liever de kip en groenten met wat meer saus? Maak een bijpassende woksaus van 3 el honing, 2 el sojasaus, 2 el tomatenpuree en 2 el rijstazijn.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres