Gemiddeld
60Min
10Min
6 Personen | |
---|---|
130 ml | gekookt water |
1 | snuf zout |
250 g | gehakt |
6 el | sojasaus |
1 | flinke duim gember, geschild en geraspt |
6 teentje | stengels bosui, heel fijngehakt (+ extra) |
1 | Snuf witte peper |
250 g | bloem (+ extra) |
Zelf dumplings maken is ontspannend en de beloning is groot. Lekker met gember-gehaktvulling en met een snelle dipsaus van limoen en sojasais.
Doe het water met het snufje zout in een hittebestendige mengkom en roer even. Zeef de bloem in een andere kom. Voeg daarna het warme water toe aan de bloem, doe dit beetje bij beetje. Gebruik eetstokjes om alles door elkaar te mengen. Kneed vervolgens met schone handen tot een soepel deeg.
Verpak dit deeg in plasticfolie en laat dertig minuten rusten
Maak ondertussen de vulling door het gehakt te mengen met 3 eetlepels sojasaus, de geraspte gember en de bosui. Zet de kom koel terwijl je de dumplingvellen gaat maken.
Maak ook de soja-limoendip door de 3 andere eetlepels sojasaus door de limoen te roeren.
Bestuif je werkblad met bloem en pak het dumplingdeeg na een halfuur uit. Verdeel het deeg in twee porties en maak van elke portie een rol. Hak de rollen in ongeveer 8 à 10 stukjes.
Gebruik je hand om van elk stukje een CD-vormig lapje te maken. Gebruik vervolgens een deegroller om die lapjes verder uit te rollen tot gelijkmatige deeglapjes.
Zet een schaaltje met water klaar. Vul nu één voor één elk deeglapje met een theelepel van de vulling. Ben je rechtshandig, hou het deeglapje dan in je linkerhand en vul het met je rechterhand. Nu ga je de deeglapjes omvouwen tot gyoza.
Dip met een vinger van je vrije hand in het schaaltje water en maak de rand van je deegvel daarmee nat. Vouw daarvoor de onderste helft op de bovenste helft en duw enkel een centimeter langs de linkerkant aan. Maak dan van links naar rechts een waaier met het bovenste deeglapje. Duw goed aan zorg dat er geen vulling kan ontsnappen. Herhaal dit voor alle deegvellen.
Verhit een scheut plantaardige olie in een pan op medium vuur en bak de dumplings tot ze een goudgele onderkant hebben. Voeg dan een laag water toe tot ze half onderstaan en zet een deksel op de pan. Laat nog 5 minuten stomen op medium vuur.
Laat de zelfgemaakte dumplings uitlekken en serveer met de sojasaus dip en met extra fijngehakte bosui.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,98 per persoon.
Gebruik eens chilisaus of een van onze kant-en-klare sauzen i.p.v. de notendressing.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres