Gemakkelijk
15Min
45Min
4 Personen | |
---|---|
250 g | linzen uit blik of zak |
1/4 | pompoen |
1 | rode biet |
1/2 bakje | cherrytomaten |
2 handjes | gemengde sla |
1 handje | walnoten |
klein handje | zonnebloem- en pompoenpittenmix |
brokken | fetakaas naar keuze |
Voor de dressing: | |
2 el | olijfolie |
een beetje | citroensap |
1 tl | paprikapoeder |
2 el | mosterd |
2 el | honing |
zout en peper |
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil en snijd de pompoen in kleine stukjes en leg ze op een bakplaat. Besprenkel met nog wat olijfolie, peper en zout. Zet de pompoen in de oven en rooster gaar in 20-30 minuten.
Kook de linzen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking of haal ze uit blik en laat ze goed uitlekken. Rooster de pittenmix in een droge koekenpan.
Maak ondertussen de dressing van olijfolie, citroensap, paprikapoeder, mosterd, honing, peper en zout klaar.
Halveer de cherrytomaten en snijd de rode biet in stukjes. Doe de gemengde sla in een kom of verdeel het over twee borden, zo ook de pompoen, linzen, rode biet en de tomaatjes. Maak het af met flink wat brokken feta, walnoten, zonnebloemen pompoenpitten. Giet tot slot de dressing erover of serveer het bij de salade. De salade is lauwwarm het lekkerst.
Vervang de pompoen eens door winterwortel en de fetakaas door geitenkaas. Eet je graag wat vlees bij je salade? Prak wat linzen door gehakt samen met bloem en ei en bak er een burger van.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres