Stap 1
Wel de gedroogde linzen 1 dag van tevoren volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2
Snijd de munt fijn en meng dit door de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en zout. Plaats dit tot gebruik in de koelkast.
Stap 3
Rooster de pittenmix in een pan met een klein beetje olijfolie totdat de pitten lichtbruin zijn. Zet tot gebruik apart.
Stap 4
Kook de linzen gedurende ca. 20 minuten totdat ze zacht zijn. Giet de linzen af en laat ze gedeeltelijk afkoelen.
Stap 5
Verwarm de oven voor op 225 graden. Snijd de pompoen van boven naar onder in parten. Verwijder de pompoenpitten en leg de pompoenparten naast elkaar op een ovenplaat. Besprenkel de pompoenparten met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout. Rooster de pompoen in ca. 20 minuten gaar en lichtbruin.
Stap 6
Haal de pompoen uit de oven en laat het enigszins afkoelen.
Stap 7
Pel en halveer de rode uien. Snijd deze in dunne halve ringen.
Stap 8
Garneer een bord of schaal met wat rucola en leg hierop de geroosterde pompoen. Leg er wat linzen tussen en garneer met de rode ui, de munt yoghurt en de geroosterde pittenmix. Sprenkel er naar smaak nog wat olijfolie over.
Stap 9
Serveer deze salade eventueel met het afgebakken Turkse brood.