Gemiddeld
45Min
4Uur
9 Personen | |
---|---|
Voor de bodem | |
200 g | dadels |
200 g | digestieve koekjes |
Voor de vulling | |
225 ml | sojayoghurt |
225 g | cashewnoten (ongezouten) |
75 g | aardbeien |
rasp van 1 sinaasappel | |
1 el | sinaasappelsap |
50 ml | agavesiroop |
Voor de topping | |
150 g | aardbeien |
Benodigdheden | |
springvorm Ø 24 cm | |
blender | |
bakpapier |
Vegan taart is minstens net zo lekker als taart mét dierlijke producten, maar soms wel iets ingewikkelder om te maken. Zo vallen ingrediënten als slagroom, boter en gelatine al af, en dan hebben we het nog niet eens over de kwark! Gelukkig zijn er mogelijkheden en vervangers genoeg, en kom je ook zonder dierlijke producten een heel eind. Zo kun je zelfs vegen kwarktaart maken, zonder het gebruik van kwark, roomkaas of ei.
In dit recept voor vegan kwarktaart wordt van A tot Z uitgelegd hoe je zonder dierlijke producten toch lekker kunt bakken. Zo worden dadels en agavesiroop gebruikt in plaats van honing. Geweekte cashewnoten en sojayoghurt zorgen voor het romige effect. En het verse fruit door en op de taart zorgt voor extra veel smaak. Het resultaat is een prachtige vegan kwarktaart met sinaasappel en aardbei. Vol smakelijke ingrediënten en vers fruit!
Leg de cashewnoten in heet water en zet zeker voor een half uur weg, terwijl je soms roert.
Stop de (ontpitte) dadels samen met de (verkruimelde) digestieve koekjes en een snuf zout in een blender en hak totdat je een fijne massa hebt. Bekleed een springvorm met bakpapier en leg het dadel/koekjesmengsel op de bodem. Verdeel goed en druk zo hard mogelijk aan. Zorg dat er ook een opstaande rand aan de zijkanten ontstaat. Zet in de koelkast om stevig te worden.
Vul een blender met de cashewnoten, sojayoghurt, de aardbeien voor de vulling, het sinaasappelrasp en sap en de siroop en laat een paar minuten goed mengen. Blijft de vulling te stevig? Dan kun je altijd een beetje extra yoghurt of sinaasappelsap toevoegen. Zet in de koelkast om op te stijven voor minimaal 4 uur of een hele nacht.
Snijd de overgebleven aardbeien in plakjes en verdeel over de taart. Verdeel eventueel een beetje sinaasappelrasp en stukjes dadels ter versiering over de taart.
Je kunt allerlei soorten fruit over de taart verdelen en in de vulling stoppen. Voeg alleen niet te veel vocht toe, want dan wordt de vulling te slap.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,89 per persoon.
Serveertip: Vervang de helft van de amandelen eens door hazelnoten of pistachenoten.
Variatietip: Serveer als toetje met een bolletje vanille-ijs of met een toef slagroom.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres