1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Vegetarische recepten
  4. Vegan kerstboomborrelbrood met zongedroogde tomaten en olijven

Vegan kerstboomborrelbrood met zongedroogde tomaten en olijven

Vegan kerstboomborrelbrood

Gemiddeld

30Min

1Uur 45Min

8 Personen
500 g mix voor wit brood
300 ml lauwwarm water
4 el extra vierge olijfolie
2 rode uien
3 tl Italiaanse kruiden
12 zongedroogde tomaten
15 zwarte olijven zonder pit
Mail recept

Stap 1

Doe de broodmix, het lauwwarme water en de helft van de olijfolie in een grote kom. Kneed ten minste 10 minuten tot een elastisch deeg. Dit kan ook in een keukenmachine met deeghaak. Maak een mooie bol van het deeg en leg in de kom. Dek af met een theedoek en laat 45 minuten op een warme plek rijzen tot het deeg is verdubbeld in volume. 

Stap 2

Snijd ondertussen de rode uien in dunne ringen. Verwarm de resterende olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de rode uien. Breng op smaak met zout, peper en de Italiaanse kruiden. Karamelliseer ten minste 15 minuten of totdat de uien bruin en zoet van smaak zijn. Laat volledig afkoelen tot kamertemperatuur. 

Stap 3

Dep de zongedroogde tomaten droog en snijd in kleine stukjes. Hak de olijven grof. Meng door de gekaramelliseerde uien.

Stap 4

Haal het deeg uit de kom en kneed kort. Maak er een platte schijf van en leg het uienmengsel in het midden. Vouw het deeg over de vulling heen en kneed het er vervolgens doorheen. Kneed ten minste 5 minuten tot de vulling goed verdeeld is. 

Stap 5

Verdeel het deeg in 25-30 gelijke delen. Rol het deeg tot ronde balletjes en leg ze in de vorm van een kerstboom op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat er tussen de balletjes 1 centimeter ruimte zit zodat ze nog kunnen uitzetten. Bedek met een theedoek en laat de deegballetjes nog 25 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Stap 6

Bestrijk de deegballetjes met een klein beetje neutrale olie en bak ze in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en serveer op een mooie plank. 

Tip

Serveertip: Garneer met zwarte olijven als kerstballetjes en met plukjes rozemarijn als kersttakjes.

Prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,79 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch