Gemakkelijk
30Min
4 Personen | |
---|---|
2 | aubergines |
zout | |
flinke | klont boter |
2 el | ketjap manis |
150 g | rijst, gekookt (liefst de vorige dag) |
50 g | doperwten (diepvries) |
2 | eieren |
scheutje | sojasaus |
flinke | snuf witte peper |
1 | stengel bosui, in ringetjes |
1 el | sambal |
1 el | pinda’s, fijn gehakt |
Snijd de aubergines door midden en maak een ruitpatroon in het vruchtvlees. Snijd niet volledig tot de rand. Bedek met een dun laagje zout en laat 10 minuten trekken. Dep het zout weg met een keukenpapiertje.
Verhit een flinke klont boter in een pan op medium vuur en voeg de ketjap toe. Leg de aubergines met de snijkant naar beneden en bak geduldig tot de aubergines boterzacht en kleverig worden.
Maak ondertussen de gebakken rijst. Verhit een scheut plantaardige olie in een wokpan op hoog vuur en voeg de gekookte, afgekoelde rijst toe. Roer goed zodat alle rijstkorrels bedekt zijn met een laagje olie. Voeg de doperwten, een flinke snuf witte peper en een scheutje sojasaus toe en roer goed. Schep de rijst naar één kant van de pan en breek de eieren in de lege kant van de pan. Roer met een houten lepel tot de eieren zich tot een roerei vormen. Laat goed stollen en vermeng daarna met de rest van de ingrediënten in de pan.
Schep de sticky aubergine met de bovenkant naar boven op een bord en serveer er wat gebakken rijst bij.
Meng de sambal met een klein beetje warm water en druppel dit op de gebakken rijst.
Maak de sticky aubergine af met de pinda’s en de ringetjes bosui.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,89 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres