Gemakkelijk
35Min
4 Personen | |
---|---|
4 | vegan schnitzels |
2 | zoete aardappels, in blokjes |
200 g | gebroken sperziebonen (diepvries) |
200 g | Hollandse tuinerwten (diepvries) |
2 el | agavesiroop |
650 ml | groentebouillon |
2 tl | natuurazijn |
1 el | bloem |
1 tl | kerrie |
1 tl | gemalen gember |
1 tl | kurkuma |
Snuf chilipoeder | |
Zout | |
1 | ui, fijngehakt |
2 | tenen knoflook, fijngehakt |
Scheutje zonnebloemolie | |
Gekookte rijst (optioneel) |
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote pan, hierin ga je de curry maken. Stoof de ui tot ‘ie glazig is en voeg er daarna de knoflook aan toe. Laat een minuutje meebakken, let op dat de knoflook niet bruin kleurt.
Voeg de kerrie, het gemberpoeder, de kurkuma en de gedroogde chili toe aan de pan en roer. Bak gedurende een halve minuut op medium vuur.
Roer de bloem erdoorheen en bak nog een minuutje mee. Schenk er de groentebouillon op en roer tot de bloem is opgenomen. Voeg er ook de natuurazijn en de agavesiroop aan toe en roer nogmaals. Zet het vuur laag.
Voeg de stukjes zoete aardappel en de sperziebonen toe en laat ongeveer 20 minuten op laag vuur garen. Voeg daarna de Hollandse tuinerwten toe aan de pan. Houd de curry warm.
Bak in een andere pan de vegan schnitzels in een laagje plantaardige olie, tot ze aan beide kanten een mooi goudbruin kleurtje hebben.
Serveer de Japanse curry met de vegan schnitzels en eventueel wat rijst.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres