Gemakkelijk
20Min
6 Personen | |
---|---|
2 | uien |
2 | teentjes knoflook |
1 pot | zongedroogde tomaten |
1 à 2 tl | chilipoeder |
1 tl | komijn |
1 tl | kaneel |
350 g | rul vegan kruimgehakt |
2 | blikken tomatenblokjes (800 g) |
1 | blik kidneybonen |
1 | blik zwarte bonen |
1 | blik mais |
zout & peper | |
1 bakje | plantaardig alternatief voor yoghurt |
Deze vegetarische chili con carne (chili sin carne dus) is niet alleen vega, hij is zelfs helemaal veganistisch! En toch een echte smaakbom en heerlijk verwarmend. Ook lekker om te serveren met geprakte avocado, een schepje vegan yoghurt en tortillachips.
Je kunt deze vegetarische chili lekker zo opeten, of serveren met rijst.
Hak de uien en knoflook fijn in een keukenmachine. Giet een beetje olie uit de pot met zongedroogde tomaten in een ruime pan en bak de ui en knoflook op laag vuur tot ze zacht zijn (ongeveer 8 minuten).
Voeg het vegan gehakt toe, samen met de komijn, chilipoeder en kaneel en laat 4 minuten bakken.
Spoel ondertussen de kidneybonen, zwarte bonen en mais af in een zeef en roer ze door de chili. Laat kort mee verwarmen. Breng de chili op smaak met zout en peper.
Hak ondertussen de zongedroogde tomaten samen met de rest van de olie uit de pot fijn in de keukenmachine. Voeg ze toe aan het gehakt, samen met de blikken tomatenblokjes. Vul één van de blikken met water en giet dat bij de de pan. Laat aan de kook komen, zet het vuur laag en laat de chili daarna zo’n 30 minuten zachtjes pruttelen.
Serveer de vegetarische chili eventueel met rijst, een schepje vegan yoghurt (lekker verkoelend!), geprakte avocado en tortillachips.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres