Gemiddeld
25Min
4 Personen | |
---|---|
150 g | kastanjechampignons |
200 g | mie nestjes |
400 g | oosterse wokgroenten |
200 g | vegan balletjes |
1 bosje | koriander, alleen de blaadjes |
3 el | sojasaus |
4 | grote tortilla’s |
75 ml | teriyakisaus |
2 | bosui |
1 el | sweet chilisaus |
Wraps zijn het perfecte ingrediënt om altijd in huis te hebben. Of je er nu enchilada’s, nacho’s, quesadilla’s of lunchwraps van maakt, ze komen altijd wel van pas én zijn relatief lang houdbaar. In dit recept gaan we op een andere tour, namelijk de Aziatische richting op. Zo worden de wraps gevuld met een mix van noodles, Oosterse wokgroenten en vegan balletjes. Een lekker snel vegetarisch avondmaal met groenten dat zo op tafel staat.
Heb je nog restjes groenten van de dagen ervoor over? Gebruik die dan in plaats van of samen met de wokgroenten. Hetzelfde geldt voor overgebleven vleesvervangers, vis of vlees. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan in een wrap.
Heb je tortilla’s over? Maak er de volgende dag een quesadilla van. Beleg een tortilla met geraspte kaas, eventueel wat groenten en nog een laagje kaas. Top met een tweede tortilla en bak in een droge koekenpan tot de kaas is gesmolten. Snijd in puntjes en serveer met chilisaus.
Maak de champignons schoon en snijd in vieren. Verwarm een wok met een scheut zonnebloemolie op hoog vuur en bak hierin de champignons gedurende 5 minuten. Schud de pan regelmatig, zodat de champignons niet verbranden.
Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Kook hierin de mie nestjes volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder de koude kraan. Zet apart.
Voeg de oosterse wokgroenten toe aan de wok en breng op smaak met zout en peper. Draai het vuur naar middelhoog en bak een paar minuten mee. Verwarm ondertussen ook een koekenpan met een scheut zonnebloemolie op middelhoog vuur. Bak hierin de vegan balletjes goudbruin.
Hak de koriander grof. Voeg de sojasaus, vegan balletjes, mie nestjes en koriander toe aan de pan met groenten. Zet het vuur uit. Verwarm de tortilla’s in de magnetron en vul met het groentemengsel. Rol strak op en halveer. Zet vast met partyprikkers.
Snijd de bosui in dunne ringetjes. Meng de teriyakisaus met de sweet chilisaus en de bosui. Serveer in een klein schaaltje bij de wraps.
Dit gerecht kost ongeveer € 1,69 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres