Moeilijk
15Uur
7 Personen | |
---|---|
7 | aardappelen |
60 ml | zonnebloemolie |
2 | teentjes knoflook |
1 | cakeblik |
bakpapier |
1. Verwarm de oven voor op 120℃ hete lucht. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes met een mandoline of snijmachine (stand 6).
2. Marineer de plakjes aardappel met zonnebloemolie, samen met een theelepel zout en de geraspte knoflook.
3. Bedek een cakeblik met bakpapier. Stapel hierin vervolgens de gemarineerde plakjes aardappel netjes per laagje op tot je ongeveer een hoogte van 10 cm bereikt hebt. Dek het blik af met bakpapier en gaar de aardappelen voor 3 uur in de voorverwarmde oven.
4. Wanneer de aardappels klaar zijn plaats je eenzelfde bakblik erop, gevuld met wat gewicht, zodat het onder druk, 12 uur lang kan afkoelen.
5. Snijd na het afkoelen in strakke blokken en frituur het goudbruin.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres