Gemakkelijk
35Min
4 Personen | |
---|---|
500 g | paddenstoelen |
100 ml | slagroom |
120 g | Parmezaanse kaas, fijn geraspt |
12 | lasagnebladen |
Blikje tomatenpuree | |
1 | blik tomatenblokjes van 400 gram |
2 | bouillonblokjes |
1 | ui, fijngehakt |
3 | tenen knoflook, fijngehakt |
Olijfolie | |
Zout & peper | |
Snuf gedroogde oregano |
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Zorg dat de paddenstoelen in hele fijne stukjes zijn gehakt. Dit lukt het beste met een keukenmachine, maar met een mes kan ook.
Verhit een royale scheut olijfolie in een grote pan op medium vuur en bak er de paddenstoelen in aan. Voeg er na een paar minuten de fijngehakte ui en de knoflook aan toe. Breng op smaak met zout en peper en roer goed.
Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, de slagroom en de bouillonblokjes toe aan de pan en roer goed. Laat 30 minuten pruttelen tot alle smaken zijn opgenomen en de saus een vastere textuur krijgt. Proef en voeg eventueel meer zout en peper toe.
Neem er een grote ovenschaal bij en bedek de bodem met een soeplepel van de paddenstoelenbolognese. Strooi er wat van de gemalen Parmezaan op en bedek met een laag lasagnevellen. Herhaal dit proces tot de ovenschaal gevuld is. Eindig met een laagje Parmezaanse kaas.
Zet de vegetarische lasagne met paddenstoelenbolognese gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven. Heb je een restje slagroom over? Een scheutje van de slagroom op de warme lasagne is ontzettend lekker. Maak tot slot af met wat gedroogde oregano.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres