Gemakkelijk
15Min
6 Personen | |
---|---|
400 g | spaghetti |
75 ml | extra vergine olijfolie |
2 | tenen knoflook, in dunne plakjes gesneden |
1/2 tl | chilipoeder |
450 g | gamba's, gepeld (diepvries) |
200 ml | Kaapse pracht wit |
85 g | rucola |
zwarte peper |
Koken met wijn is leuk! In dit recept gebruiken we de witte Kaapse pracht om de pasta op smaak te brengen. Het resultaat is een geweldig lekkere spaghetti met garnalen, knoflook, rucola en een subtiel aroma van witte wijn. Meer heb je niet nodig.
Breng ruim gezouten water aan de kook en kook de pasta gedurende een paar minuten tot hij bijna al dente is.
Verhit intussen de olijfolie in een pan op laag tot medium vuur en voeg er de knoflook en het chilipoeder aan toe. Roer goed en laat een minuutje bakken. Voeg er de garnalen aan toe en kruid af met een royale snuf peper en zout. Bak tot ze gaar zijn.
Blus af met de witte wijn en laat de alcohol een beetje verdampen.
Giet de pasta af maar bewaar een beetje van het pastawater. Voeg de pasta en 2 eetlepels van het pastawater toe aan de pan met garnalen en roer goed. Laat alles nog eens 2 à 3 minuten doorgaren met het deksel op de pan. Is de pasta gaar? Haal dan van het vuur.
Verdeel de rucola over de borden en schep er de pasta bovenop. Maak af met wat extra zwarte peper.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres