Gemakkelijk
30Min
4 Personen | |
---|---|
250 g | penne |
4 | gemarineerde speklappen |
1 | courgette |
1 | paprika |
1 | aubergine |
130 g | kruidenkaas |
60 g | Parmezaanse kaas |
30 g | pijnboompitjes |
10 g | peterselie |
20 g | basilicum |
1 teentje | knoflook |
70 ml | olijfolie |
peper | |
zout |
Maak gemakkelijk deze smaakvolle pasta met veel groenten en een frisse pesto dressing. Heb je geen BBQ? De speklapjes kun je ook bereiden in een koekenpan. Giet een scheutje olijfolie in de pan en bak de speklapjes hierin gaar.
Zet de BBQ aan.
Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de basilicum en peterselie fijn. Bewaar een paar blaadjes voor de garnering.
Mix vervolgens 40 gram van de Parmezaanse kaas met de basilicum, de peterselie, de pijnboompitjes, een teentje knoflook en de olijfolie. Laat mixen tot een groene pesto. Voeg naar eigen smaak peper en zout toe.
Begin met het wassen van de groenten. Snijd vervolgens de aubergine in kleine blokjes. Strooi royaal zout over de blokjes en laat 10 minuten staan. Snijd ondertussen de paprika en courgette op dezelfde manier. Was vervolgens het overtollige zout af van de gesneden aubergine.
Laat een scheutje olijfolie heet worden in de grillpan. Gril de paprika, courgette en aubergine kort. Voeg vervolgens zout en peper toe naar eigen smaak.
Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking en giet af.
Begin ondertussen met het grillen van de speklapjes op de BBQ. Laat ze ongeveer even lang op beide kanten liggen. Haal vervolgens de speklapjes van de BBQ af en snijd deze in langwerpige reepjes.
Roer de speklapjes, kruidenkaas en de gegrilde groenten door de pasta.
Serveer met de verse kruiden, pesto en de Parmezaanse kaas.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres