Gemiddeld
5Min
35Min
4 Personen | |
---|---|
Voor het pizzadeeg | |
500 g | broodmix voor wit brood |
1 | courgette |
snufje zout | |
125 g | cherrytomaten |
100 g | kastanjechampignons |
1 bol | mozzarella |
200 g | verse spinazie |
5 | zongedroogde tomaten |
50 g | bloem (tegen het plakken) |
70 g | tomatenpuree |
1 tl | gedroogde oregano |
2 el | extra vierge olijfolie |
Bepaalde producten kunnen afhankelijk van het seizoen tijdelijk verkrijgbaar zijn |
Er gaat niets boven zelfgemaakte pizza. Met een krokante korst, gesmolten kaas en knapperige groenten is het een gerecht waar je menig liefhebber voor mag wakker maken. Het deeg kun je kant-en-klaar kopen, maar ook heel makkelijk zelf maken. Dit kun je doen met broodmix. Broodmix is namelijk een mengsel van bloem, gist en een snufje zout, ofwel de basis voor pizzadeeg. Door de mix te mengen met lauwwarm water activeer je de gist en ontstaan bubbels in het deeg. Kneed het deeg goed door en laat het op kamertemperatuur rijzen. Je kunt het ook over een langere periode laten rijzen, maar dan in de koelkast. Dit kan tot 1,5 dag van tevoren! Haal het deeg 15-30 minuten voor gebruik uit de koelkast om te laten acclimatiseren.
De toppings van de pizza kun je helemaal zelf bedenken. In dit recept gaan vooral groenten, maar je kunt altijd vis, vlees of vleesvervangers toevoegen als je dat graag wil. Ook lekker: gebruik in plaats van tomatenpuree een beetje crème fraîche met Parmezaanse kaas als bodem. Dan krijg je een pizza bianca: een witte pizza!
Doe de broodmix in een grote kom. Voeg 300 ml lauwwarm water toe en meng goed. Kneed tot een glad en elastisch deeg dat niet meer plakt aan de kom. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Doe het deeg in een kom, dek af met een theedoek en zet op een warme plek. Laat het deeg in 45-60 minuten verdubbelen in volume.
Snijd de courgette in linten, halveer de cherrytomaten en snijd de kastanjechampignons in grove stukken. Snijd de mozzarella in dunne plakken en leg op een stukje keukenpapier om vocht kwijt te raken. Was de spinazie in een vergiet en giet er kokend water over. Zo wordt de spinazie geblancheerd. Maak een bal van de spinazie en knijp met je handen het water eruit. Snijd de zongedroogde tomaten in grove stukken.
Verwarm de oven voor op 225°C. Bestuif het werkblad met bloem. Rol de bol gerezen deeg uit tot een grote of twee kleine ronde pizza’s. Gebruik een rond bord en snijd daaromheen om een perfecte ronde pizza te maken. Leg het pizzadeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 5 min in de oven zodat de bodem al een beetje knapperig wordt.
Haal de pizzabodem uit de oven en besmeer de complete bodem met tomatenpuree. Bestrooi met oregano. Verdeel de verschillende toppings over de pizza en sluit af met de mozzarella. Breng op smaak met zout, peper en olijfolie.
Bak de pizza in 8-12 min tot de bodem goudbruin is en de mozzarella verkleurd.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,40 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres