Gemakkelijk
30Min
4 Personen | |
---|---|
400 g | Fusilli Pasta |
3 stuk | Rijpe perziken |
150 g | Zachte geitenkaas |
2 el | Honing |
45 g | Walnoten |
125 g | Cherrytomaten |
1 bosje | Basilicum (alleen de blaadjes) |
75 g | Rucola |
125 g | Blauwe bessen |
Ben je gek op pastasalades? Dan is dit vegetarische pastasaladerecept zeker een aanrader! De smaak is fris, zoet en hartig tegelijk. Perfect voor tijdens een zomerse dag, ideaal als lunch of diner, voor thuis of om mee te nemen. De perzik, geitenkaas en walnoten rooster je samen met de honing in de oven. Hierdoor wordt de perzik wat zachter en krijgen de walnoten nog meer smaak.
Wil je de pastasalade voorbereiden of eerder maken? Dat kan. Kook de pasta in dat geval een minuutje langer dan op de verpakking staat, giet af in een vergiet en spoel na met de koude kraan. Laat goed uitlekken, doe in een bak en meng met een scheutje olijfolie. Bewaar afgesloten en los van de resterende ingrediënten in de koelkast tot gebruik. Bewaar de andere ingrediënten ook los van elkaar en afgesloten in de koelkast tot gebruik. Haal een half uurtje voor serveren uit de koelkast en meng vlak voordat je gaat eten. Zo blijven de ingrediënten fris en vers.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een grote pan met water aan de kook. Doe de pasta in de pan met water en kook volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Giet af, doe terug in de pan en besprenkel met extra vierge olijfolie.
Was ondertussen de perziken. Halveer, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in partjes. Besprenkel met olijfolie en zwarte peper. Verdeel over een ovenschaal en brokkel de geitenkaas erover.
Besprenkel de honing over de geitenkaas. Hak de walnoten grof en verdeel tot slot ook over de geitenkaas. Rooster het geheel 10-15 minuten in de oven, tot de perziken iets zachter worden.
Halveer ondertussen de cherrytomaten en scheur de basilicumblaadjes in grove stukken. Meng de cherrytomaten, basilicum, blauwe bessen (bewaar een handje bessen ter garnering), walnoten en rucola door de pasta. Schep de perzik en geitenkaas er voorzichtig door. Serveer de pastasalade lauwwarm of koud. Garneer met de achtergehouden blauwe bessen.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,79 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres