1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Italiaanse recepten
  4. Frisse pastasalade met perzik, blauwe bessen en geitenkaas

Frisse pastasalade met perzik, blauwe bessen en geitenkaas

Frisse pastasalade met perzik, blauwe bessen en geitenkaas

Gemakkelijk

30Min

4 Personen
400 g Fusilli Pasta
3 stuk Rijpe perziken
150 g Zachte geitenkaas
2 el Honing
45 g Walnoten
125 g Cherrytomaten
1 bosje Basilicum (alleen de blaadjes)
75 g Rucola
125 g Blauwe bessen
Mail recept

Frisse pastasalade met perzik, blauwe bessen en geitenkaas

Ben je gek op pastasalades? Dan is dit vegetarische pastasaladerecept zeker een aanrader! De smaak is fris, zoet en hartig tegelijk. Perfect voor tijdens een zomerse dag, ideaal als lunch of diner, voor thuis of om mee te nemen. De perzik, geitenkaas en walnoten rooster je samen met de honing in de oven. Hierdoor wordt de perzik wat zachter en krijgen de walnoten nog meer smaak.

Wil je de pastasalade voorbereiden of eerder maken? Dat kan. Kook de pasta in dat geval een minuutje langer dan op de verpakking staat, giet af in een vergiet en spoel na met de koude kraan. Laat goed uitlekken, doe in een bak en meng met een scheutje olijfolie. Bewaar afgesloten en los van de resterende ingrediënten in de koelkast tot gebruik. Bewaar de andere ingrediënten ook los van elkaar en afgesloten in de koelkast tot gebruik. Haal een half uurtje voor serveren uit de koelkast en meng vlak voordat je gaat eten. Zo blijven de ingrediënten fris en vers.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een grote pan met water aan de kook. Doe de pasta in de pan met water en kook volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Giet af, doe terug in de pan en besprenkel met extra vierge olijfolie. 

Stap 2

Was ondertussen de perziken. Halveer, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in partjes. Besprenkel met olijfolie en zwarte peper. Verdeel over een ovenschaal en brokkel de geitenkaas erover. 

Stap 3

Besprenkel de honing over de geitenkaas. Hak de walnoten grof en verdeel tot slot ook over de geitenkaas. Rooster het geheel 10-15 minuten in de oven, tot de perziken iets zachter worden. 

Stap 4

Halveer ondertussen de cherrytomaten en scheur de basilicumblaadjes in grove stukken. Meng de cherrytomaten, basilicum, blauwe bessen (bewaar een handje bessen ter garnering), walnoten en rucola door de pasta. Schep de perzik en geitenkaas er voorzichtig door. Serveer de pastasalade lauwwarm of koud. Garneer met de achtergehouden blauwe bessen. 

Prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,79 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch