1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Italiaanse recepten
  4. Zelf pasta maken: open lasagne met pesto

Zelf pasta maken: open lasagne met pesto

zelf pasta maken

Gemiddeld

60Min

4 Personen
300 g bloem (+ extra)
½ tl zout
3 eieren (kamertemperatuur)
2 el extra vierge olijfolie
Keukenmachine met deeghaak
4 handen mini snoeptomaatjes
Zout & Peper
Snuf suiker
240 g groene pesto (verse)
Plantje verse basilicum
Mail recept

Zelf pasta maken: open lasagne met pesto

Zelf pasta maken lijkt moeilijker dan het is. Met dit recept maak je je lasagnevellen zelf, en daarmee maak je heerlijke open lasagne met gegrilde tomaatjes en pesto.

Stap 1

Zet je keukenmachine met deeghaak klaar. Voeg de bloem toe aan de kom en daarna de eieren, het zout en de extra vierge olijfolie. Zet je keukenmachine aan en laat ongeveer zes minuten draaien, of tot je een soepele deegbal ziet verschijnen. Heb je het idee dat je deeg te droog is, voeg dan nog wat lauw water toe. Bij een te nat deeg kun je altijd extra bloem gebruiken. 

Stap 2

Wikkel het deeg in plasticfolie en laat een halfuurtje rusten op een warme plek. 

Stap 3

Zet ondertussen de grill van je oven aan. Doe de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Voeg een snuf zout, peper en suiker toe en schep alles door elkaar. Plaats gedurende 10 minuten onder de warme grill. 

Stap 4

Heeft je deeg een halfuur gerust? Bestuif je werkblad met bloem. Verdeel je deeg dan in vier gelijke stukken met een scherp mes. Druk elke portie deeg plat: eerst met je vingers en daarna met de deegroller. Rol je deeg geduldig uit tot een mooie lap van ongeveer 3 millimeter. Gebruik een scherp mesje om er mooie rechthoeken (in het formaat van lasagnevellen) van te snijden.

Stap 5

Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook en kook de lasagnevellen voorzichtig in 3 minuten beetgaar. 

Stap 6

Giet de pasta af en verdeel de helft van de pasta over borden. Lepel op elk bord een laag pesto en de helft van de tomaatjes. Verdeel de andere helft pasta hierover en maak af met de rest van de pesto, de rest van de tomaatjes en wat blaadjes verse basilicum. Zie je nu hoe makkelijk zelf pasta maken is? 

Prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,20 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch