Haring
Wie gezond wil blijven, eet eens per week een vette vis vol omega 3-vetzuren. Haring is zo’n vette vis. Zeker als trotse Nederlander kan de haring niet in het menu ontbreken. Wanneer deze streekspecialiteit gevangen wordt tussen 1 mei en 31 augustus noemen we deze vis de Hollandse Nieuwe. Vanaf september mag het officieel geen Hollandse Nieuwe meer heten. Dan noemen we het de Hollandse maatjesharing. Onder deze laatste naam mag de haring het hele jaar door worden verkocht. Na de vangst duurt het niet lang voor de haring ALDI bereikt. Zo komt de maatjesharing via onze schappen thuis op het bord.
Zoute haring
Heel vroeger werd zoute haring in houten vaten bewaard. Daarin werd deze vis zwaar gezouten. Op die manier bleven de vissen langer goed. Gelukkig is dat tegenwoordig niet meer nodig. Sinds 1986 wordt zoute haring na de vangst direct ingevroren en verwerkt. De ALDI potten met zes à zeven kruidig gemarineerde haringen zijn het resultaat. Pak zoute haring tussen duim en wijsvinger en geniet zonder zorgen het hele jaar door. Heerlijk uit de hand, maar ook lekker op een broodje. Eet de maatjesharing ook eens op authentieke wijze: met zuur en uitjes. Honger gekregen? Houd de (online) folder in de gaten om erachter te komen wanneer de haring in de aanbieding is.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres