Salami
Salami is een wereldwijd bekend vleeswaar. Deze van oorsprong Italiaanse worst met zijn relatief sterke kruiden kent veel grote liefhebbers, maar net zo goed mensen die er minder fan van zijn. Wie salami eet, herkent direct de aanwezigheid van knoflook. De salami van ALDI is mild gekruid en heeft een zachte knoflooksmaak. Lekker als beleg op brood, maar ook als borrelhapje of verwerkt in een gerecht.
In de basis is salami een combinatie van gedroogd varkensvlees en zout. Daar wordt dan een kruidenmengsel aan toegevoegd. Tegenwoordig wordt er ook wel rundvlees voor gebruikt en zijn er ook al vegetarische versies van deze worst. Voor degenen die wel graag vlees eten maar dat verantwoord willen doen, de salami van ALDI heeft het Beter Leven keurmerk. Dit wil zeggen dat er oog is voor het dierenwelzijn.
Vroeger werd het vlees voor de salami gedroogd, tegenwoordig wordt het gekookt of gerookt. Ongeacht de samenstelling en bereidingswijze, blijft de knoflook een onmiskenbaar element in de salami.
De oorsprong: Italiaanse salami
Italiaanse salami is de eerste salami ter wereld. De Italianen bedachten deze worst met kruiden. Ook de naam komt uit Italië. Het betekent namelijk gezouten vlees. Elke regio in het land kende een eigen variant. Inmiddels heeft salami de hele wereld veroverd. Soms krijgt het een andere naam, maar de basis van de gezouten, gekruide worst blijft. Denk bijvoorbeeld aan fuet (een Spaanse versie), chorizo (eveneens Spaans) en de Amerikaanse versie pepperoni. Sommige van deze salami-varianten zijn ook in het ALDI assortiment van vleeswaren te vinden. Bij de meeste varianten wordt toch nog steeds nauw vastgehouden aan de bereidingswijze van de originele Italiaanse salami.
Pittige salami
De pittige smaak van salami is bekend en berucht. Berucht vanwege de knoflookadem die onvermijdelijk is na het eten van dit vlees. De meeste varianten van salami bevatten dan ook in ieder geval zout en knoflook en vaak ook witte peper. Daarnaast krijgt salami zijn pittige smaak vanwege het gebruik van verschillende kruiden en specerijen. Ook wordt er wel eens azijn of wijn gebruikt bij de bereiding. De typische smaak maakt dat salami ook een goed ingrediënt is in gerechten als pizza, pasta en in een bonenschotel. De pittige smaak van salami geeft deze gerechten wat meer vuur.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres