Heb jij een kat of een hond en maak je je zorgen om de winter? Voor ons is sneeuw een heus avontuur en ook voor jouw huisdier, groot of klein, is het een spannende tijd. Er zijn opeens glijbanen van ijs, sneeuwhopen en het is heel vroeg donker. Met deze tips zijn jij én je trouwe viervoeter goed voorbereid op de winter.
Veel honden vinden sneeuw net zo leuk als wij! Je ziet ze maar al te graag rollen en spelen in de sneeuw. Zelfs een sneeuwballengevecht is voor honden echt een feestje. Hoe gevaarlijk is sneeuw eigenlijk voor honden? Of valt het alles mee? Met deze tips houd je honden veilig in de winter.
Honden spelen graag in de sneeuw, maar mag een hond eigenlijk sneeuw eten? Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het is beter om je hond géén sneeuw te laten eten. De koude sneeuw kan namelijk maag- of darmklachten veroorzaken en dat wil je natuurlijk het liefste voorkomen. Houd je hond dus aan de riem wanneer het sneeuwt en je hem of haar uitlaat.
Dit geldt ook voor pekel: honden vinden strooizout stiekem heel lekker, maar het is uiteraard veel te zout voor ze en dus kunnen ze een zoutvergiftiging oplopen wanneer ze pekel oplikken. Vermijden dus!
Heb je een hond die dol is op antivries? Jouw viervoeter is niet de enige. Antivries heeft een zoetig smaakje en daar zijn honden dol op. Helaas is antivries hartstikke giftig en dus is het belangrijk het ver uit de buurt van honden te houden!
Sneeuw, ijs en donkere dagen... De hond uitlaten is in de winter ineens een stuk gevaarlijker dan in de zomer. Om te voorkomen dat je hond koude voeten krijgt knip je de lange haren tussen de pootjes weg. Op deze manier blijven er geen ijspegels aan vastzitten. Is het echt heel koud? Smeer dan wat vaseline op de kussentjes om de pootjes extra te beschermen tegen ijs.
Is het donker in het uitlaatgebied? Maak een lampje vast aan de hondenriem, zodat je hond goed zichtbaar is op slecht verlichte paden. Heeft je hond in de sneeuw liggen spelen en rollen? Droog hem dan na het uitlaten af, zodat ‘ie weer snel opwarmt binnen.
Lees ook: zo maak je zelf een hondentaart.
Katten houden van warme, knusse plekjes. Die sneeuw en kou houden ze niet heel erg van, dus hij zal vooral heerlijk op jouw laptop plaatsnemen de hele dag. Als je huiskat toch graag naar buiten gaat in de winter, houd deze tips dan in de gaten.
Katten vinden de winter maar een koude bedoeling en dat betekent dat ze maar al te graag op zoek gaan naar een warm plekje. Eén van die warme plekjes is onder de motorkap van een auto. Als jij de auto start heeft de kat of poes alleen niet genoeg tijd om er weer onderuit te springen. Sla altijd even op jouw motorkap in de winter voordat je instapt, om een eventuele poes te laten schrikken. De kat heeft dan de tijd om weg te springen en in veiligheid te komen. Wel zo veilig!
Wil je jouw hond eens extra verwennen? En ondertussen jezelf vermaken? Neem dan eens de tijd om zelf hondenspeeltjes te maken. Heel makkelijk en leuk!
Hoe herken je stress bij honden? En hoe kun je eventuele stress bij jouw hond verminderen? Goed nieuws: het kan, en ALDI helpt je graag op weg met goede tips!
Wat betekent een zwiepende kattenstaart? En een trillende staart? Met deze tips herken je aan de kattenstaart hoe de kat of poes zich voelt.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres