Koken met bier klinkt als een droom voor elke bierliefhebber. Van mosselen tot gehaktballen en frietje met stoofvlees, de mogelijkheden zijn oneindig om te koken met Belgisch bier. Door haar donkere en diepe smaak geeft het een echte verdieping aan het gerecht. Daarnaast verdampt de alcohol, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. We helpen je graag op weg met leuke inspiratie: met deze 6 recepten met bier tover jij een heerlijke maaltijd op tafel. En pak er dan gelijk ook een lekker biertje bij!
Ben jij dol op mosselen én op bier? Dan hebben we een gouden combi voor je bedacht: mosselen stoven in Steenbrugge tripel. Daar voegen we wortels, selderij en ui aan toe, wat het meteen een gezonder maaltje maakt. En nog leuker: dit recept is binnen tien minuten klaar.
Zelfgemaakte gehaktballen zijn altijd favoriet. Al helemaal wanneer deze gehaktballen zijn gemaakt met donker Belgisch bier: mmm! Met het toevoegen van de nootmuskaat en appelstroop zorgt het voor een perfecte smaaksensatie. Het is een heerlijke maaltijd voor met vrienden of op een dag waarbij je in het weekend zin hebt om even extra uit te pakken. En iedereen zal er gegarandeerd van smullen.
Je zou het misschien niet zo snel verwachten, maar ook de combinatie van vis met bier vormt op zijn tijd een heerlijk gerecht. In dit recept van kabeljauw voegen we een Steenbrugge blond bier toe. Vervolgens serveren we de vis met tagliatelle met bloemkoolcrème. Een eenvoudig, maar lekker recept: binnen vijftien minuten staat het op tafel.
Heb je wat langer de tijd om in de keuken te staan? Ga dan eens voor een stoofpotje van kip met Steenbrugge tripel. Een heerlijke, stevige maaltijd van spek en kippenbouten, en natuurlijk een goede scheut bier. Reken op zo’n drie kwartier in de keuken. Met resultaat: je gasten zullen ongetwijfeld genieten!
Een frietje stoof is bij veel mensen geliefd. Maar heb je er ooit over nagedacht om dit met abdijbier te maken? Zo wordt jouw frietje stoof nóg lekkerder. In dit recept voegen we ons donker herfstbier abdijbock toe. Hou er wel rekening mee dat het vlees twee uur moet stoven voordat je het op tafel zet.
Word jij warm van een goed stuk vlees? Dan hebben we een goede smaakmaker voor je te pakken: een in bier gemarineerde T-bone steak met aardappelwedges. We voegen hier het heerlijke Steenbrugge abdijbier aan toe voor een extra smaakbeleving. Wij leggen je stapsgewijs uit hoe je dit heerlijke gerecht op tafel tovert. Iedereen zal ervan smullen!
Ovenschotels zijn de oplossing voor een makkelijke avondmaaltijd. Lees hier 5 heerlijke opties die je zo in de oven schuift.
Op zoek naar gerechten met zalm? Van pokébowl tot hapjes en hoofdgerechten. We hebben 16 lekkere en toegankelijke ideeën mét recepten voor je klaargezet.
Wil jij een vegetarische Paasborrel organiseren? Dat is makkelijker dan je denkt! Simpele recepten, ideeën en praktische tips.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres