Een kledingkast opruimen geeft enorm veel voldoening. Het is heerlijk om resultaat te zien bij het opruimen en bovendien geniet je de dagen, weken en maanden daarna ook nog van een opgeruimde kledingkast. En dit geldt al helemaal bij de wisseling van de seizoenen. Wintergarderobe eruit en de zomerjurkjes erin. Of andersom. We delen 5 tips om deze heuglijke activiteit nog leuker te maken.
Een kledingkast is zo’n meubel waarbij je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Dat los je het beste op door eerst alles uit de kast te halen. Van de planken, van de hangers, en zelfs de sokkenla. Het beste is om de kast he-le-maal leeg te halen. Leg al je kleding op bijvoorbeeld het bed en zorg ervoor dat je hele kast leeg is. Haal er gelijk even een doekje doorheen, want dan ben je ook gelijk dat stof kwijt.
Die grote stapel kleding op je bed ga je vervolgens sorteren in de volgende drie categorieën:
Je hebt haar misschien wel voorbij zien komen: opruimen met Marie Kondo is hot! Weet je niet zeker of je een kledingstuk wilt houden, gebruik dan haar methode. Die werkt als volgt: sluit je ogen en stel jezelf de vraag of je blij wordt van je kledingstuk. Word ik er gelukkig van en trek ik het graag aan? Wanneer je er niet blij genoeg van wordt dan betekent het dat het tijd is om het weg te doen. Op deze manier houdt je een legere kledingkast over met kleding waar je écht blij van wordt.
Hoe gezellig het ook is om samen met iemand op te ruimen, het is toch beter om het alleen te doen. Dit gaat niet alleen sneller, maar zo haalt niemand je ook over om kledingstukken die je eigenlijk niet draagt toch te houden. Stop kleding die je niet wilt ook meteen in een vuilniszak. Zo breng je jezelf niet in de verleiding om die ene top er weer uit te vissen.
Oke, de grote schifting is gedaan. Nu moet de kleding die je wilt houden weer terug in de kast. Maar hoe ga je dat doen? Bedenk een logische indeling voor je kledingkast. Kleding die je vaak gebruikt leg je op ooghoogte van je kast, kleding die kan hangen, hang je op op hangers en kleding die je nauwelijks gebruikt leg je bovenaan of onderaan in de kast. Daarnaast kan je ook per categorie te werk gaan. Een plank voor wollen of grote truien of een lade voor sportspullen. Zo weet je in een mum van tijd waar je alles weer terug kan vinden.
Voor kledingstukken uit de twijfelcategorie bedenk je een slimme truc zodat je ziet of je kleding nu wel of niet draagt. Bijvoorbeeld, door kledinghangers andersom in je kast te hangen. Elke keer als je het draagt hang je het hangertje weer gewoon ‘normaal’ op, zodat je na een tijd kan zien welke hangertjes nog ‘verkeerd’ hangen. Dit is de kleding die je eigenlijk niet draagt. Een andere manier is om de spullen tijdelijk op zolder te bewaren of achterin de kast te leggen. Kledingstukken die je binnen een paar maanden gebruikt mogen terug de kast in. De andere kledingstukken doe je weg.
Je kledingkast opruimen is een veel kleinere klus wanneer je het regelmatig bijhoudt. Plan dus meteen je volgende opruiming in en zet hem groots in je agenda. Het liefst ruim je je kast twee keer per jaar op: één keer in het voorjaar en één keer in het najaar.
Een opgeruimd huis betekent een opgeruimd hoofd. Ten minste, als je deze opruimtips van ALDI toepast.
ALDI deelt een checklist voor de grote schoonmaak in huis. We delen waardevolle tips voor het schoonmaken van de keuken, badkamer en wc.
Je kan niet vroeg genoeg beginnen met het leren opruimen met kinderen. In hun eigen slaapkamer, maar ook hun eigen speelgoed. Maar hoe doe je dat eigenlijk?
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres