Zo veelzijdig als de verschillende theesoorten zijn, zo divers zijn ook de smaakvoorkeuren van de mensen. Studies tonen aan dat vrouwen hun thee het liefst 's morgens drinken, mannen daarentegen eerder in de namiddag of 's avonds. Mannen drinken vooral zwarte thee, vrouwen grijpen ook al eens graag naar kruiden- of vruchtenthee. Groene thee is voor beiden een gezonde, populaire en stimulerende drank.
Waarom de meeste mensen graag thee drinken? Gewoonweg omdat thee uitstekend smaakt. Maar ook omdat hij aantoonbaar het welzijn en de gezondheid bevordert. Bovendien is thee een van de voordeligste dranken die er bestaat. Vermoedelijk daarom is thee, naast water, de meest geconsumeerde drank ter wereld. Schattingen spreken van 700 miljard kopjes die wereldwijd elke dag worden gedronken.
De juiste bereiding van de gedroogde theebladeren is vaak een kwestie van kennis. We willen u dan ook enkele belangrijke bereidingstips geven, bijv. over de bewaring, de waterkwaliteit en -temperatuur, het opgieten en over de dosering en de trektijd.
Wanneer de thee juist wordt bewaard, heeft thee een lange houdbaarheid en kan hij probleemloos tot twee jaar goed blijven. Wij raden aan om thee in een gesloten doos, droog en koel te bewaren omdat hij anders vreemde aroma's zou kunnen opnemen. Voor het bewaren kunnen goed afsluitbare blikken dozen, glazen bokalen met een lichte beschermlaag of keramische containers worden gebruikt.
Thee smaakt altijd zo goed als het water waarmee hij wordt bereid. Het is het beste, vooral voor het klaarmaken van zwarte of groene thee, om zacht water (waterhardheid 0 tot 7° dH, d.w.z. met een laag chloor- en kalkgehalte) te gebruiken. Bij een hoog kalk- of chloorgehalte kan thee met een waterfilter worden bereid. Uiteraard kan ook plat flessenwater met een laag gehalte aan minerale zouten worden gebruikt - hier is de smaak neutraal. Het water moet vers zijn en voor het opgieten eenmaal koken.
Zwarte thee, kruidenthee of vruchtenthee worden altijd met kokend water gezet. Bij groene thee zijn er soms sterke schommelingen in de intensiteit van de soorten, hier kan het best heet water tot 80° C worden gebruikt.
Bij het gebruik van losse theebladeren geldt het volgende: giet het pas gekookte hete water op de bladeren en niet omgekeerd. De theebladeren kunnen zich zo in de kan goed ontplooien en worden niet samengedrukt zodat de aroma's en smaaknuances zich gelijkmatig verdelen. Het beste resultaat krijgt u wanneer u de bladeren in een hittebestendige houder met het hete water overgiet en vervolgens de thee door een zeef rechtstreeks in het kopje giet.
Natuurlijk kan ook een goed doorlaatbaar thee-ei of een theenet worden gebruikt.
Onze thee-experts raden aan om de aanwijzingen betreffende dosering en trektijd op de verpakkingen van de theeproducten te volgen om een optimale smaakbeleving te garanderen. Wanneer u uw thee liever wat sterker van smaak wilt, verhoogt u gewoon de trektijd een beetje, gebruikt u meer thee of giet u minder water op.
Om nog extra te kunnen genieten van de thee van ALDI, geven we hierbij wat thee tips. Omdat er zoveel verschillende smaken zijn, is er voor ieder wat wils. Het thee-assortiment van ALDI is enorm uitgebreid. Zo zijn er verschillende soorten zwarte thee, meerdere varianten groene thee en ook in de vruchtenthee valt er genoeg te kiezen. Wie van rooibosthee houdt, kan ook variëren met verschillende smaken. Om die smaken nog beter tot recht te laten komen, heeft ALDI een aantal tips. Van bewaartips tot een uitleg over de waterkwaliteit en van tips over het opgieten tot tips voor dosering en trektijd. Deze thee tips laten de thee van ALDI nog beter smaken.
Met deze tips houdt de thee van ALDI de perfecte smaak. Allereerst is het van belang om de thee droog, koel en afgesloten te bewaren. Daarnaast bestaat thee enerzijds uit gedroogde theeblaadjes en anderzijds uit water. De kwaliteit van het water is ook van invloed op de smaak van de thee. Zo is zacht water het beste om thee mee te maken. Dit is water met weinig chloor en kalk. Komt er hard water uit de kraan? Gebruik dan een waterfilter. Of gebruik water uit flessen om thee te bereiden. De meeste thee wordt gemaakt met kokend water. Met een thee-ei of thee-netje komt de smaak van de thee het beste tot uiting. Een extra tip: in plaats van de thee in het kokende water te dippen, is het beter om het water over de thee te gieten. Zo wordt de perfecte smaak gerealiseerd. Kijk op de verpakking van de thee voor de benodigde dosering en trektijd. Laat de thee smaken met deze thee tips van ALDI.
Om nog meer te kunnen genieten, geeft ALDI tips over hoe thee te bewaren. De theeblaadjes waarmee de thee van ALDI wordt gemaakt, worden namelijk exclusief voor ons geselecteerd en geproduceerd. Dit garandeert een hoge kwaliteit van de thee en een harmonieuze smaak. Om deze kwaliteit en smaak te behouden, is het belangrijk om de thee op de juiste manier te bewaren. Door de thee afgesloten, koel en droog te bewaren in een doos, blik, glas of container, komen er geen andere aroma’s bij en blijft de unieke smaak behouden. Op deze manier is de thee zelfs twee jaar lang te bewaren.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres