Velen nemen het bierproeven letterlijk en beginnen direct met proeven. Maar het proeven van bier begint met kijken! Kijk naar de kleur, de helderheid, het schuim en de pareling van het bier.
Aroma's komen vrij door even met het glas te walsen. Ruik je meer hoparoma's en kruiden, zoetere moutaroma's of gistingaroma's?
Neem kleine slokjes en slik ze niet meteen door. welke smaken proef je? Hoe voelt het bier aan in de mond? Is het verfrissend, zwaar of scherp? En tot slot, hoe is de afdronk?
Of u het bier nu gebruikt in gerechten of als begeleider bij uw creaties, er zijn enkele vuistregels voor een geslaagde combinatie van gerecht en bier:
Bij een licht gerecht hoort een licht bier, zoals Steenbrugge wit of blond. Bij een meer uitgesproken gerecht hoort ook een meer karaktervol bier. Kies in dit geval bijvoorbeeld voor een Steenbrugge bruin of tripel.
Stoven of bakken bepaalt of u het beste kan kiezen voor een zachter of een meer uitgesproken biervariant.
Lichte bieren passen bij aperatiefhapjes en voorgerechten. Meer karaktervolle en sterke bieren horen bij een hoofdgrecht. Voor het dessert kunt u zurig-zoetige of fruitige bieren gebruiken.
STEENBRUGGE BLOND
Steenbrugge blond heeft een volle smaak met toetsen van kruidnagel en kaneel. Het fruitige en licht kruidige gistaroma maakt dat dit abdijbiertje perfect past bij visgerechten. Denk aan forel, kabeljauw, zalm, maar ook zeeduivel en zeetong doen het goed. Ook zeer geschikt als aperatief!
STEENBRUGGE BRUIN
Dit bruine abdijbier van hoge gisting heeft een warme, volle smaak. Het moutige, karamelachtige aroma doet het goed bij wild (zoals hazenrug en ree) en rund- en varkensvlees. De toetsen van zoethoud en kaneel zorgen voor een karamelachtig aroma, waardoor het bier ook goed te combineren is met een dessertje, zoals chocolade en patisserie
STEENBRUGGE TRIPEL
Te herkennen aan zijn warme, volle smaak en afgeronde moutkarakter. In combinatie met het fruitig, lichtgerookt gistingsaroma is dit goudblonde bier goed te combineren met zowel vis als vlees. Denk aan een vers stukje zalm, zeeduivel of scampi. Ook ganzenlever en fazant doen het erg goed met de tripel.
STEENBRUGGE LENTE*
Steenbrugge Lente is bescheiden en toegankelijk van natuur, helemaal in de geest van de abdij. Dit bier werd voor het eerst gebrouwen in de abdij van Steenbrugge, ook gekend als de Sint-Pietersabdij in Brugge. Perfect om samen te onthaasten in de eerste lentezon.
*Vanaf 15 maart in de winkel.
STEENBRUGGE WIT
Herkenbaar aan zijn fruitige aroma en de toetsen van curaçao (sinaasappelschil) en koriander. Heerlijk in combinatie met vis en zeevruchten, zoals garnalen, langoustines en mosselen.
*Vanaf 13 mei in de winkel.
STEENBRUGGE BOCK *
Deze abdij bock is van hoge gisting. Door zijn zoet, moutig aroma is dit bruine biertje een goede combi met wild en rund- en varkensvlees. De zoete smaak en toetsen van karamel, kaneel en geroosterde koffie zorgt ervoor dat het bier ook erg goed bij een chocoladedessert past.
*Vanaf 16 september in de winkel.
STEENBRUGGE WINTER*
Steenbrugge Winter is bescheiden en toegankelijk van natuur, helemaal in de geest van de abdij. Dit bier werd voor het eerst gebrouwen in de abdij van Steenbrugge, ook gekend als de Sint-Pietersabdij in Brugge. Perfect om samen te onthaasten na een koude winterdag.
*Vanaf 25 november in de winkel.
Zin gekregen om te gaan kokkerellen met Steenbrugge-bier? Bekijk dan snel onze recepten. Of zin in een ander biertje of toch liever wijn? Bekijk dan ons uitgebreide bier- en wijnassortiment.
ALDI staat bekend om een wijn assortiment van topkwaliteit tegen de allerlaagste prijzen. Ontdek alles over onze wijnen en smaken.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres