Het ingrediënt dat Steenbrugge-bieren echt zo uniek maakt is de kruidenmix 'gruut'. Deze – van oorsprong middeleeuwse – kruidenmix wordt toegevoegd tijdens het bouwproces. Vroeger had elke stad zijn eigen bier met zijn eigen karakter. De kruidenmengeling was telkens anders en gaf het bier zijn typische smaak. Gruut kan onder meer de volgende ingrediënten bevatten: rozemarijn, salie, duizendblad, gagel en laurierbessen.
Dankzij gruut bekleedt het abdijbier van Steenbrugge een unieke positie binnen de categorie van de abdijbieren.
Steenbrugge hecht waarde aan tradities en erfgoed. Net als de abdij waar het bier oorspronkelijk werd ontwikkeld, is het abijdbier nuchter en toegankelijk voor iedereen. Steenbrugge wil een smaakvol bier zijn waar iedereen van kan genieten. Niets meer en zeker niets minder dan dat.
Er was eens…
In 1898 had Amandus Mertens, hoofd van de abdij Steenbrugge, tijdens zijn middagwandeling plotseling een openbaring. Hij had er altijd van gedroomd terug te gaan naar de gemeenschap en de heilige Sint Arnold te eren, die de patroonheilige van brouwers was geworden. Nu besefte hij hoe hij dit kon bereiken: door zijn eigen abdijbier te brouwen... En dat deed hij!
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres